2018-10-15 22:38


Ce sunt vergeturile şi cum scapi de ele. Biodermogeneza, un tratament modern revoluţionar

 |  18:12
Ce sunt vergeturile şi cum scapi de ele. Biodermogeneza, un tratament modern revoluţionar

Înainte de toate, trebuie stabilit faptul că vergeturile nu sunt proprii femeilor, ci pot fi întâlnite şi pe pielea bărbaţilor, dar şi a copiilor şi reprezintă striaţii de culoare albă sau roşiatică, apărute în urma unor fenomene precum efectul yo-yo (slăbirea şi îngrăşarea bruşte repetate) sau sarcina, care au determinat, la un moment dat, întinderea pielii. Atunci când aceasta nu este foarte elastică sau insuficient hidratată se „crapă”, lăsând la nivelul pielii fisuri de culori şi adâncimi diferite, care nu se bronzează şi lasă un aspect inestetic la nivelul abdomenului, coapselor, sânilor şi chiar braţelor. De regulă, se crede că sunt imposibil de tratat şi doar laserul, în şedinţe costisitoare, întinse pe perioade lungi de timp, poate schimba ceva, însă tehnica estetică a avansat în ultimii ani, iar persoanele afectate de vergeturi au şanse mai mari să scape de această problemă, decât în urmă cu cinci ani. Biodermogeneza este unul dintre tratamentele capabile să refacă chiar şi 100% aspectul pielii.

Vergeturile reprezintă una dintre cele mai întâlnite probleme ale femeilor, iar tratamentele pe care le aveau până acum la dispoziţie pentru a scăpa de ele nu ofereau îmbunătăţiri vizible. Problema vergeturilor nu este una strict medicală sau estetică deoarece aceasta afectează femeile şi la nivel emoţional. De multe ori, vergeturile apar pe sâni, abdomen sau fund, iar încrederea în sine a femeii scade, încercând să acopere cât mai mult zonele respective. Nici bărbaţii nu sunt însă feriţi de problema inesteticelor striaţii. Biodermogeneza reface între 82-100% pielea cu vergeturi, iar rezultatele tratamentului au fost obiectul unui studiu realizat pe tratarea vergeturilor în cazul a 2.000 de pacienţi, monitorizaţi timp de mai mult de doi ani. Biopsiile realizate de către cercetători au arătat cum celulele vergeturilor au ajuns la starea similară cu cea de dinaintea instalării imperfecţiunii. S-au demonstrat creşterea colagenului, a elastinei din şanţurile vergeturilor şi producţia de noi melanocite, cu alte cuvinte apar celule cu pigmentul pielii care apoi se bronzează. Pentru prima oară, o metodă de tratare a vergeturilor ajuta la capacitatea acestora de a se bronza, încurajând neomelanogeneza. Foarte important în acest studiu este faptul că efectele tratamentului au fost cele dorite şi faptul că rezultatele s-au conservat în timp, fiind tratate vergeturi vechi de la 7 la 35 de ani.

Cum acţionează tratamentul

„Biodermogeneza asigura îmbunătăţirea aspectului vergeturilor indiferent de vechimea acestora. Tratamentul se realizează printr-o procedură precisă, prin care se poate afla încă de la început de cât timp este nevoie pentru a ajunge la cel mai bun rezultat. În majoritatea situaţiilor, sunt necesare 20 de şedinţe, realizate o dată la 2 zile, care durează în general 40 de minute. Tratamentul nu doare, ci este în general plăcut şi relaxant, iar contraindicaţii nu există”, explică dr. Andreea Iftimie.

Ce trebuie să ştiţi despe Biodermogeneza

Atenuarea vergeturilor se realizează treptat, iar rezultatele încep să fie vizibile după a cincea şedinţă. Vergeturile sunt umplute în medie cu 83,55% datorită multiplicării colagenului şi elastinei, conform studiului realizat la Universitatea din Pisa. Rezultatele Biodermogenezei s-au văzut atât în cazul vergeturilor, al întinderii pielii, cât şi în tratamentele anti-imbatranire pentru faţă şi gât. De asemenea, s-a demonstrat faptul că tratamentul nu are efecte secundare şi nu cauzează limitări. Persoana care apelează la tratament se poate expune la soare imediat după şedinţă, poate purta haine mulate, poate face bai fierbinţi şi exerciţii fizice.

Sfaturi pentru prevenirea vergeturilor

• Evitarea curelor de slăbire drastice, care promit efecte imediate

• Hidratarea corespunzătoare, atât la nivel intern, cât şi extern, respectiv consumarea zilnică a unei cantităţi optime de lichide (apă, infuzii din plante, supe, fructe, legume, sucuri naturale) şi folosirea externă a unor creme hidratante pentru pielea corpului. Foarte eficiente sunt produsele naturale cu care se recomandă masarea zilnică a pielii corpului: untul de Shea (bogat în vitamina A şi E, care ajută celulele din piele să se regenereze şi îmbunătăţeşte circulaţia sângelui), untul de cacao (previne apariţia vergeturilor în sarcina), uleiul de migdale (bogat în acizi graşi, cu putere mare de hidratare), o combinaţie de avocado, ulei de migdale şi ulei de jojoba pentru masarea pielii, uleiul de măsline (masarea zilnică a pielii, în zonele afectate, cu ulei de măsline, face minuni în doar câteva săptămâni)

• Evitarea duşurilor fierbinţi care usucă pielea şi determină pierderea elasticităţii acesteia

• Folosirea uleiurilor pentru duş sau a produselor destinate pielii bebeluşilor, în detrimentul săpunurilor agresive care usucă excesiv epiderma

• Evitarea expunerii la soare fără creme cu protecţie solară, care nu doar protejează împotriva radiaţiilor solare, dar previn şi deshidratarea pielii. În plus, dupa o zi de plajă se recomandă hidratarea pielii cu produse speciale, care calmează arsurile solare şi îndepartează senzaţia de piele care strânge.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-12-16

GALERIE MEDIATAGURI: vergeturi, biodermogeneza, tratament modern revolutionar
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...