2018-12-11 15:54


Ceaiul verde poate ajuta la reducerea dezvoltării cancerului de prostată

 |  08:47
Ceaiul verde poate ajuta la reducerea dezvoltării cancerului de prostată

Oamenii de știință americani, care au publicat un studiu în revista „Cancer Prevention Research”, au arătat că o componentă din ceaiul verde poate ajuta la reducerea dezvoltării cancerului de prostată la bărbații care se confruntă cu risc ridicat, informează financialexpress.com, citat de Agerpres.

O echipă de cercetători condusă de Nagi B.Kumar de la „Moffitt Cancer Center” a evaluat siguranța si eficacitatea componentelor active din ceaiul verde, numite "catechine", pentru prevenirea dezvoltării cancerului de prostată la bărbații cu leziuni premaligne.

Un procent de 20 la sută din producția mondială de ceai verde este consumat în țările asiatice, unde ratele de deces de cancer de prostată sunt printre cele mai scăzute din lume. Studiile de laborator au arătat că aceste catechine inhibă creșterea celulelor canceroase, motilitatea și invazivitatea și stimulează moartea celulelor canceroase. Totodată, catechinele din ceaiul verde previn reducerea creșterii tumorii.

Catehinele reprezintă o clasă de compuși organici de natura polifenolică cu proprietăți antioxidante, fiind de fapt niște metaboliți secundari ai plantelor.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-31

TAGURI: ceaiul, verde, poate, ajuta, reduce, dezvoltare, cancer, prostata, confrunta, risc, ridicat
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...