2018-10-18 13:09


Combaterea insomniei – amestec natural

 |  20:56
Combaterea insomniei – amestec natural

Deşi la prima vedere poate părea inofensivă, lipsa cronică de somn poate duce la hipertensiune, lipsă de energie, depresie, oboseală şi greaţă. Tulburările de somn şi somnul insuficient afectează milioane de oameni.

În timpul somnului creierul procesează şi filtrează informaţia adunată în timpul zilei, în timp ce întrg corpul întră într-o stare de relaxare şi regenerare accelerată. Insomnia poate fi rezultatul multor factori printre care se pot număra: o deficienţă de minerale, o dietă nesănătoasă, stresul şi nu în ultimul rând, stilul de viaţă.

Există un remediu pe care îl poţi prepară singur şi care poate îmbunătăţi semnificativ calitatea somnului tău şi conţine două ingrediente la îndemâna tuturor – banană şi scorţişoară.

Banana are un conţinut ridicat de potasiu, magneziu şi triptofan care ajută la un somn mai bun. Aceste minerale reduc sau chiar elimină efectele negative ale nivelului ridicat de cortizol din organism, ceea ce ajută la relaxarea muşchilor şi a vaselor de sânge.

Scorţişoara are nenumărate beneficii pentru sănătate. Pe lânga aroma şi mirosul plăcut, scorţişoara ajută organismul să se relaxeze. În plus, combate şi problemele digestive.

De ce aveți nevoie:

500 ml apă

1 banană

un praf de scorţişoară

Preparare:  Adu apa la punctul de fierbere, apoi adaugă  banana feliată. Fierbe amestectul timp de 10 minute, apoi strecoară-l şi toarnă-l într-o cană. La final presară un vârf de cuţit de scorţişoară pentru a îmbunătăţi gustul şi a-i creşte beneficiile pentru sănătate.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-20

TAGURI: insomnie, remediu insomnie, amestec banane si scortisoara
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...