2018-04-22 08:10


Combinaţii savuroase pentru un mic dejun ideal

 |  19:56
Combinaţii savuroase pentru un mic dejun ideal

Obţinute din porumb, grâu, orez, orz sau ovăz, cerealele pentru micul dejun sunt una dintre cele mai importante surse de vitamine şi substanţe nutritive, sunt gustoase şi săţioase, mai cu seamă dacă sunt integrale. Mai mult, sunt un motiv în plus pentru a nu sări peste micul dejun, un obicei frecvent al multora dintre noi, în permanentă luptă cu timpul. Nici măcar nu trebuie să stăm foarte mult în bucătărie pentru a prepara un mic dejun sănătos şi foarte gustos, iar mai jos aveţi la îndemâna patru reţete delicioase, care vă vor ajuta să aveţi energie întreagă zi, dat fiind faptul că au printre ingrediente cereale bogate în vitamine, fibre şi minerale, dar şi fructe.

Cerealele sunt îmbogăţite cu vitamine, calciu şi fier, au un conţinut redus de grăsimi şi sunt bogate în fibre. Conţinutul bogat de substanţe nutritive şi de vitamine reduce riscul apariţiei afecţiunilor digestive, cardiace şi a cancerului. În plus, sunt o sursă excelentă de calciu, care are rol în întărirea oaselor şi a dinţilor. Cercetările realizate în ultimii ani demonstrează că cerealele au efecte benefice asupra dezvoltării fizice şi psihice a copiilor şi contribuie la creşterea performanţelor obţinute de ei la şcoală. Cerealele sunt ideale pentru a pregăti micul dejun uşor şi rapid, iar bloggerul culinar Cristina Mazilu, prezentă la evenimentul de lansare a cerealelor Nestlé fitness cu 30% mai puţine zaharuri, a pregătit patru reţete delicioase şi rapide pentru un mic dejun nu doar sănătos, ci şi foarte gustos şi săţios, la îndemâna oricăruia dintre noi.

1. CRUMBLE DE MERE CU CEREALE

700 g mere, tăiate cuburi

2 linguri cu vârf de zahăr brun

½ linguriţă de scortișoară

¼ linguriţă de cuișoare măcinate

PENTRU TOPPING

50 g chipsuri de cereale din comerţ

40 g de unt rece, tăiat cubuleţe

85 g de făină amestecată cu ¼ linguriţă praf de copt

½ linguriţă de scorţişoară

40 g de zahăr brun

Îngheţată de vanilie, pentru servit

MOD DE PREPARARE

1. Se amestecă merele tăiate cubuleţe cu zahărul, scortișoara, cuișoarele și se împart în vase termorezistente (sau se pune într-un vas termorezistent mare) și se lasă deoparte.

2. Se încinge cuptorul la 200°C.

Pentru topping se pun toate ingredientele – mai puţin cerealele – într-un bol și se amestecă cu vârful degetelor, până ce se obţine un amestec de textura unor firmituri. Se adaugă cerealele și se amestecă din nou, după care se presară compoziţia astfel obţinută peste mere.

3. Se dau vasele la cuptor timp de 30 de minute, până când compoziţia devine aurie. Se servește cu îngheţată de vanilie.

 

2. BRIOȘE CU BANANE, NUCI ȘI CEREALE

120 g de unt la temperatura camerei

200 g zahăr brun (se poate folosi și zahăr alb, dar vor fi mai dulci)

2 ouă

250 g făină

1 linguriţă bicarbonat de sodiu

1/2 linguriţă de sare

70 de nuci mărunţate

30 g cereale din comerţ

3 banane și încă o jumătate pentru decor (opţional)

1 lingură de zahăr pudră (opţional)

PENTRU TOPPING

1 banană

4 linguri de chipsuri de cereale din comerţ

MOD DE PREPARARE

Se încinge cuptorul la 180 grade Cesius. Untul și zahărul se bat împreună până se obţine o consistenţă cremoasă. Poţi folosi o spatulă, mixerul sau robotul de bucătărie.

Treptat, se încorporează în amestec cele două ouă.

Într-un bol separat se amestecă făina, sarea și bicarbonatul de sodiu.

Se pasează cele trei banane până se obţine un piure. Această operţiune o poţi face fie cu furculiţa, fie într-un blender ori un robot.

Faina se încorporează în amestecul de zahăr, unt și ou. Se adaugă bananele și se mixează până se obţine un aluat omogen. Se adaugă nucile și cerealele și se amestecă din nou.

O tavă de brioșe se unge cu unt sau în lăcaşurile respective se așază hârtii speciale. Se toarnă compoziţia în formele de brioșe.

Bananele se taie în felii și se amestecă cu cerealele pentru topping. Se presară deasupra, apoi se pudrează cu zahăr.

Se dau brioșele la cuptor timp de 30 de minute, până sunt crescute și aurii. Le poţi testa cu o scobitoare – dacă aceasta iese curată, brioșele sunt coapte.

3. GRANOLA CU IAURT ȘI FRUCTE

150 ml iaurt

3 linguri cereale

½ banană, tăiată în felii

1 kiwi, tăiat bucăţi

5 căpșuni, tăiate felii

MOD DE PREPARARE

Într-un pahar sau bol se așază în straturi iaurt, cereale, fructe și se repetă.

4. SMOOTHIE CU BANANE ȘI CEREALE

1 banană

200 ml lapte

1 lingură de chipsuri de cereale din comerţ

1 linguriţă de miere

MOD DE PREPARARE Toate ingredientele se pun într-un blender și se mixează.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-31

Mai multe imagini:
Combinaţii savuroase pentru un mic dejun ideal
zoom
Combinaţii savuroase pentru un mic dejun ideal
zoom
Combinaţii savuroase pentru un mic dejun ideal
zoom


TAGURI: retete, usoare, mic, dejun, cereale





Comenteaza pe facebook




Comenteaza pe site


MARIANA
27 Mai 2015

Atât timp cât vei continua să susţii în mintea ta imaginea schimbărilor pozitive pe care ţi le doreşti, acestea vor continua să se petreacă în viaţa ta. Asta scrie celebrul Bob Proctor în cartea ”Te-ai născut bogat”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email :mariana.mitru@gmail.com
Random image



Ultimele stiri







Apa Nova