2019-03-21 14:16


Cum poți preveni EXFOLIEREA UNGHIILOR

 |  16:55
Cum poți preveni EXFOLIEREA UNGHIILOR

Exfolierea unghiilor este o problema foarte frecventa in randul majoritatii femeilor si nu intotdeauna are legatura cu alimentatia, mai exact cu carenta de vitamine si minerale. Exfolierea unghiilor poate fi cauzata atat de factori interni, cat mai ales de factori externi si afecteaza preponderent femeile, astfel ca aproximativ 20% din populatia Globului se confrunta cu aceasta problema.

„ Pileste-ti unghiile intr-un singur sens. Pentru a evita exfolierea, este important sa tinem cont de faptul ca unghia este o lama cornoasa formata din mai multe straturi de keratina suprapuse. Din acest motiv, ea trebuie pilita intr-un singur sens, cu miscari usoare ca si cum ai canta la vioara. Miscarile inainte-inapoi trebuie evitate", ne sfatuieste specialistul Adina Cepoi.

"Inmoaie unghiile inainte de a le taia. Taierea sau scurtarea unghiei se face intotdeauna dupa inmuierea acesteia, cand straturile de keratina au fost extinse", continua Adina.

Este foarte important sa avem grija si la produsele cosmetice sau de ingrijire cu care punem unghiile in contact.

Astfel, specialistii ne atentioneaza ca trebuie sa optam pentru o acetona blanda. "Exfolierea unghiei poate fi cauzata si de folosirea unei acetone dure, care usuca foarte tare unghia. Recomand intotdeauna o acetona de tip balsam, care protejeaza unghia si cuticula impotriva uscarii excesive", incheie trainerul Adina Cepoi.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-06-13

TAGURI: exfolierea unghiilor
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...

Media

REȚETE simple pentru sucuri de vară sănătoase și DELICIOASE
BEBELUŞUL care a uimit o lume întreagă
BEBELUŞUL care a uimit o lume întreagă 25 Mai 2017 | (0)
Sfaturi si curiozitati