2019-04-19 19:57


Cum PRELUNGIM cât mai mult viața PISICII noastre

 |  22:25
Cum PRELUNGIM cât mai mult viața PISICII noastre

Le iubim, le îngrijim, le răsfățăm și ne dorim să trăiască cât mai mult lângă noi, deși suntem conștienți că pisicuța sau motanul nostru nu va trăi....cât noi. Specialiștii ne sfătuiesc să ținem cont mereu de bagajul genetic al pisicii, de rasă și de mediul înconjurător. În funcție de acești factori, o pisică poate trăi, în medie, 15 ani. Există cazuri de pisici care au ajuns chiar și la vârsta de 30 de ani.

Pisicile cu cea mai lunga speranta de viata sunt, de regula, cele hranite cu alimente nutritive. Nevoile nutritionale ale unei pisici se schimba pe masura ce aceasta inainteaza in varsta. Desi au existat unele cazuri de mancare de caini sau de pisici contaminate, majoritatea brandurilor care se ocupa de comercializarea de astfel de produse sunt destul de sigure. Pentru a satisface nevoile prietenei dvs feline au fost create diferite tipuri de mancare pentru pisici, care sa fie administrate la diferite etape din viata acesteia.

Alternativ, puteti decide sa preparati acasa manacarea pentru pisica dvs. Indiferent de metoda aleasa, asigurati-va ca nu alimentati animalul in exces. Daca achizitionati formule comerciale veti gasi, aproape intotdeauna, intructiuni de utilizare a produsului. De asemenea, puteti cauta pe Internet informatii relevante in acest sens.

In afara de cerintele nutritionale pentru o buna sanatate, pisicile au si alte nevoi, asemanatoare celor umane. De exemplu, atata oamenii, cat si pisicile, au nevoie de un program regulat de exercitii pentru a se mentine in forma. O modalitate simpla de a garanta ca sanatatea pisicii dvs este buna este aceea de a o lasa in aer liber in fiecare zi pentru cateva ore. Exista, de asemenea, si alte masuri care va vor ajuta sa o mentineti in forma in spatiul interior al locuintei dvs. De exemplu, dati-i cateva jucarii, amenajati-i un stalp pe care sa-l poata zgaria in voie sau petreceti cateva momente zilnic jucandu-va cu ea - in felul acesta faceti si dvs miscare.

In plus fata de exercitiile fizice si dieta, trebuie sa aveti in vedere un alt aspect important in prelungirea duratei de viata a piscii dvs. Cercetarile au aratat ca sterilizarea sau castrarea acestor animale le asigura o viata mai lunga. Desi nu este inca foarte clar de ce se intampla acest lucru, studiile au demonstrat ca, fara nicio indoiala, sterilizarea ajuta pisicile sa traiasca mai mult. Exista cativa oameni care cred ca acesta procedura le face sa “rataceasca” mult mai putin, minimalizand in felul acesta posibilitatea de a se infecta sau de a se confrunta cu alte pericole.

Desi pisicile devin mai vulnerabile la boli pe masura ce inainteaza in varsta, puteti lua masuri care sa le asigure o viata sigura. Aceste animale se simt confortabil atunci cand sunt pieptanate si periate, metode care reduc la minimum si riscul aparitiei unor boli de piele. Periati-i dintii, de asemenea. Intotdeuna urmariti-o cu atentie, astfel incat sa observati schimbarile in obiceiurile sale de zi cu zi. Gasiti un veterinar bun in apropierea locuintei dvs.

Sursa: Zooland.ro


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-03-02

TAGURI: viata, pisica, cum prelungi viata pisicii, nutritie pisica, veterinar, mancare pisica, jucarii pisica
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
03 Mar 2018

Dar despre apararea copiilor contra gripei ?
PENTRU EI,
03 Mar 2018

părinții să întrebe Statul Român, prin reprezentanții săi ”de seamă”....siniștrii de la ”Sănătate”, DE CE au desființat cu mulți ani în urmă Institutul Cantacuzino, punând pe fugă specialiștii...apoi, DE CE au acceptat/acceptă să fie militarizat?! Doi: DACĂ fabricanții de vaccinuri, POT GARANTA cu mâna pe inimă, cu însăși LIBERTATEA lor, că vaccinurile sunt BUNE pentru imunizarea copiilor...Trei: interesant, DE CE nu protestează părinții împotriva alimentelor modificate genetic, a bombardării cu aiditiv și alte otrăvuri care slăbesc/slăbănogesc organismul și unui taur, dar-mi-te unui copil....LIBERTATEA ACCEPTĂRII TUTUROR PORCĂRIILOR BĂGATE ÎN MÂNCARE, APARȚINE SINIȘTRILOR DE LA SĂNĂTATE, IMPORTATORILOR, DSP-lui...CLAR? Nici n-ar fi nevoie de vaccin, dacă copii ar fi crescuți NORMAL dpdv al calități aerului, apei, solului și-a atmosferei generale...pornite din casă, școală, stradă!
Random imageUltimele stiri


STARBAG

Media

REȚETE simple pentru sucuri de vară sănătoase și DELICIOASE
BEBELUŞUL care a uimit o lume întreagă
BEBELUŞUL care a uimit o lume întreagă 25 Mai 2017 | (0)
Sfaturi si curiozitati