2019-03-24 17:40


Cum să ai UNGHII frumoase și sănătoase. SFATURI pentru îngrijirea cuticulelor

 |  17:05
Cum să ai UNGHII frumoase și sănătoase. SFATURI pentru îngrijirea cuticulelor

Vrei să ai unghii frumoase, dar mai ales sănătoase? Evident! Dar pentru asta trebuie să iei în calcul că nu doar unghiile trebuie îngrijite, ci și cuticulele. Din acest punct începe frumusețea unghiei.

Cuticulele au o funcție importantă, deoarece garantează că nicio bacterie nu va pătrunde în acel spațiu al unghiei. De aceea, pielea din jurul unghiei nu trebuie eliminată complet.

„Tăierea cuticulelor se face doar în anumite situații, când excesul de piele este cu adevărat abundent. Cu toate acestea, cuticulele sunt deranjante și inestetice. Ele pot crește la baza suprafeței unghiilor, făcând ca lacul să dureze mai puțin pe unghie. Dacă ții cont de câteva sfaturi, te vor ajuta să-ți îngrijești corect cuticulele ș să ai unghii sănătoase.”, ne sfătuiește Jessica Vartoughian.

5 sfaturi pentru o bună îngrijire a cuticulelor:

-    Îndepărtează rezidurile mai vechi de lac de unghii, cu ajutorul unui solvent. Lacul de unghii tinde să usuce pielea;-    Aplică câteva picături de ulei special pentru hrănirea/hidratarea zonei din jurul unghiei. Masează unghiile câteva minute. Îndepărtează excesul de produs cu o dischetă din bumbac;-    Îndepărtează cuticulele cu ajutorul unei soluții speciale. Aceasta te va ajuta să dizolvi cuticulele, fără să le tai sau torturezi. Aplici soluția și lași să acționeze timp de 1 minut;-    După aplicarea uleiului/soluției speciale pentru cuticule, te ajuți de un băț special (cele din lemn de portocal sau de măslin sunt de preferat) pentru această zonă și împingi cuticulele spre interiorul marginei unghiei;-    Ai nevoie de cantități adecvate de vitamina B și C. Un aport mare de vitamina B poate ajuta la întărirea și îngroșarea unghiilor. Deficitul de vitamina C este asociat cu creșterea cuticulei  și cu fenomenul unghiei încarnate.„Evită ruperea cuticulelor cu degetele sau, mai rău, cu dinții. Nu le tăia nici cu foarfeca! Aceste două sfaturi sunt primele pe care trebuie să le iei în calcul dacă îți dorești să ai mâini și unghii sănătoase, fără probleme. Dacă totuși te confrunți cu unele mici probleme ce-ți creează disconfort, poți apela la soluții bazate pe miere sau aloe vera. Ajută pentru calmarea zonei inflamate și evitarea unor infecții.”, adaugă Jessica.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-07-23

TAGURI: unghii frumoase, unghii sanatoase, cuticule
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...

Media

REȚETE simple pentru sucuri de vară sănătoase și DELICIOASE
BEBELUŞUL care a uimit o lume întreagă
BEBELUŞUL care a uimit o lume întreagă 25 Mai 2017 | (0)
Sfaturi si curiozitati