2019-02-21 07:54


Cum să-ţi îngrijeşti corect părul în funcţie de tipul lui

 |  13:00
Cum să-ţi îngrijeşti corect părul în funcţie de tipul lui

Una dintre cele mai mari greseli pe care le puteti face in rutina de ingrijire a parului este utilizarea unor produse neadaptate tipului respectiv. Astfel, daca va confruntati cu par uscat si deteriorat si folositi un sampon pentru par gras, nu faceti decat sa-l agresati si mai rau. De asemenea, cand productia de sebum de la nivelul scalpului este una crescuta, in nici un caz nu trebuie sa utilizati uleiuri care nu fac decat sa va ingrase si mai tare parul.

Primul pas în reglarea problemelor şi regăsirea frumuseţii părului este o reevaluare a alimentaţiei, stilului general de viaţă şi metodelor de îngrijire. Odată descoperite greşelile, alegerea produselor de curăţare şi îngrijire va fi mult mai simplă şi va merge către soluţii specializate, în funcţie de nevoile unice ale fiecărui păr.

Iată şi câteva sugestii pentru îngrijirea principalelor tipuri de păr cu probleme, care să te ajute să faci alegerea potrivită:

Părul cu tendinţa de uscare

- Curăţă-l cu un şampon hidratant blând, pe bază de plante şi încearcă să nu îl speli foarte des.

- Foloseşte un balsam care să conţină ingrediente ca aloe vera, ulei de măsline, ulei de migdale, provitamina B5, avocado, argila.

- Obişnuieşte-te să foloseşti săptămânal o mască hrănitoare, cu rol intens hidratant.

- Include în meniul zilnic fructe şi legume proaspete şi consumă în fiecare dimineaţă 5-7 sâmburi de migdale sau nuci.

Părul deteriorat şi fragil

- Cuvântul-cheie pentru acest tip de păr este “tratament”, nu întreţinere.

- Alege produse intens hidratante, care au în acelaşi timp rolul de a întări şi reface firul de păr; mergi pe ingrediente ca rozmarin, keratina, mesteacăn, ulei de ricin, petroleum, provitamina B5, vitamina A şi E, sustin specialistii farmec.ro.

Măştile reparatoare folosite în acest caz au rol de tratament şi de cele mai multe ori trebuie menţinute pe par suficient de mult încât principiile active să fie complet absorbite; adesea, se obţin rezultate optime atunci când acoperim părul cu o cască de dus sau un prosop încălzit.

- Renunţă la placa de păr, ondulator şi uscător pe perioada tratamentului, dacă părul este foarte deteriorat şi lasă-l să se usuce liber.

- Foloseşte un ser pentru protecţia vârfurilor.

Părul gras

- Este tipul de păr care are nevoie de spălări frecvente, cu un şampon special, care să realizeze o degresare blândă a părului şi reglarea secreţiei de sebum.

- O problemă des întâlnită la părul gras este mătreaţa; dacă e cazul tău, alege un şampon cu ichtiol, care va realiza şi un tratament antiseboreic eficient.

- Pentru un păr cu tendinţă pronunţată de îngrăşare, şamponează de două ori, pentru a îndepărta orice urmă de grăsime sau praf.

- Balsamul nu este foarte indicat pentru acest tip de păr, pentru că poate grăbi îngrăşarea, excepţie făcând părul vopsit; în acest caz, pentru a proteja culoarea şi calitatea firului de păr, o masca sau balsam cu formulă lejeră, folosit în cantităţi mici şi nu foarte des, poate fi util, mai ales dacă îl aplici pe vârfuri.

- Părul gras este la fel de vulnerabil ca şi alte tipuri de păr; în cazul în care dă semne de deteriorare şi devine fragil, ia rapid măsuri, împrumutând câteva secrete din îngrijirea părului degradat.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-01-17

TAGURI: par, tip, ingrijire
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...

Media

REȚETE simple pentru sucuri de vară sănătoase și DELICIOASE
BEBELUŞUL care a uimit o lume întreagă
BEBELUŞUL care a uimit o lume întreagă 25 Mai 2017 | (0)
Sfaturi si curiozitati