2019-01-24 00:24


Curcuma poate inhiba proliferarea celulelor canceroase

 |  10:09
Curcuma poate inhiba proliferarea celulelor canceroase

Un compus al curcumei, curcumina, poate inhiba proliferarea celulelor canceroase, potrivit unui nou studiu realizat de cercetători americani, relatează metronews.fr, citat de Agerpres.

Potrivit specialiştilor, curcuma ar putea împiedica celulele canceroase să se răspândească în organism, îndeosebi la nivelul colonului. De asemenea, rezultatele sunt cu atât mai vizibile dacă curcumina (antioxidant foarte puternic din curcuma) se combină cu silimarina, compus activ al plantei numite armurariu.

Cercetători de la Universitatea din Saint-Louis au analizat celule canceroase colorectale, aceştia comparând în laborator efectele mai multor compuși anticancer asupra acestui tip de celule.

Potrivit studiului, "asocierea celor două substanțe (curcumina şi silimarina n.r.) inhibă acțiunea celulelor canceroase și le împiedică să se răspândească".

Dr Uthayashanker Ezechiel, unul din autorii cercetării, a precizat că atunci când celulele canceroase au fost expuse mai întâi la curcumină și apoi la silimarină, cantitatea de celule distruse a fost mai mare.

Studiul subliniază că alimentația poate avea efecte benefice asupra sănătății, îndeosebi în lupta împotriva cancerului.

"Deocamdată este mai sigur să se adauge puțin condiment în alimentație și să se consume curcumină în alimente precum curcuma sau curry decât să se să ia doze mai ridicate de astfel de compuși", recomandă autorii cercetării.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-07-26

TAGURI: curcuma, poate, inhiba, proliferare, celule, canceroase
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...