2019-03-26 02:23


De ce ar trebui sa DORMI numai pe partea stângă

 |  12:19
De ce ar trebui sa DORMI numai pe partea stângă

In timp ce unii specialisti sustin ca n-ar fi recomandat somnul pe partea inimii, altii indica partea stanga drept ideala pentru dormit. Beneficiile ar fi imbunatatirea digestiei si a sistemului limfatic, dar si imbunatatirea activitatii splinei, dar si a inimii.

Unele pozitii in care dormi pot cauza dureri, insa exista una despre care expertii sustin ca are o multime de beneficii pentru sanatate.Potrivit medicului John Douillard, „Sunt dovezi ca dormitul pe partea stanga are efecte pozitive in ceea ce priveste sanatatea si longevitatea”.

Potrivit medicinei ayurvedice dormitul pe partea stanga ii permite organismului sa filtreze mai bine fluidul limfatic si reziduurile datorita numarului mai mare de ganglioni limfatici aflati in partea stanga a corpului. De asemenea, s-a descoperit ca dormitul pe partea stanga ajuta organismul in ceea ce priveste eliminarea reziduurilor din creier. Dormitul pe pe partea dreapta poate reduce eficacitatea fucntionarii sistemului limfatic, potrivit specialistilor citati de sfatulparintilor.ro.

In plus, dormitul pe partea stanga apropie mai mult stomacul de pancreas – lucru care ajuta la dezvoltarea enzimelor pancreatice si a altor procese digestive.

Dormitul pe partea stanga poate elimina din presiunea asupra inimii, iar gravitatia poate facilita atat drenajul limfatic  ca si circulatia sangelui de la aorta.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-01-18

TAGURI: dormit, partea stanga
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...

Media

REȚETE simple pentru sucuri de vară sănătoase și DELICIOASE
BEBELUŞUL care a uimit o lume întreagă
BEBELUŞUL care a uimit o lume întreagă 25 Mai 2017 | (0)
Sfaturi si curiozitati