2019-02-21 03:56


De ce este GREȘIT să punem ȘOSETE CU OȚET copilului răcit

 |  15:29
De ce este GREȘIT să punem ȘOSETE CU OȚET copilului răcit

Atunci când au copiii răciți, multe mămici obișnuiesc să își ia informația în mod eronat de pe internet sau de pe rețelele de socializare, ori să recurgă la leacuri băbești, fără să apeleze la medici, punând astfel în pericol sănătatea celui mic.

“Șosetele cu alcool sau cu oțet nu funcționează din mai multe motive. Atunci când un copil are febră mare vasele periferice, adică la mâini și la picioare, se închid. De aceea, deseori părinții spun, <>. Da, la 40 de grade, vasele la periferie se închid și mâinile și picioarele sunt reci. Când am febră mare pot folosi măsuri fizice de scădere a temperaturii, așa cum este baia rece, dar rece înseamnă cu 2 grade sub temperatura mea, deci dacă am 40 de grade temperatura corpului atunci pun apa la 38 de grade.

Mergem pe principiul fizic conform căruia corpul mai cald cedează căldura corpului mai rece, așadar eu am 40 de grade, apa are 38 și atunci îmi scade mie temperatura.

Dar dacă pun la extremități șosetelele reci, și așa vasele sunt închise la periferie, eu nu o să cedez căldura absolut deloc, ba din contră, punând ori oțet, ori spirt pot obține o reacție locală de contact. Prin urmare, este posibil ca, pe lângă febră să mai apară și o erupție. În plus, anumite substanțe se pot absorbi pe tegumentul copilului, deci nu pun niciodată comprese cu alcool, cu țuică sau cu alte lichide alcolizate, de la oțet poate să se irite tegumentul și atunci nu folosesc nici șosetele cu alcool, nici șosetele cu oțet.”, spune medicul pediatrul Antonescu Irina pentru elacraciun.ro.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-01-09

TAGURI: copil racit, sosete otet
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...

Media

REȚETE simple pentru sucuri de vară sănătoase și DELICIOASE
BEBELUŞUL care a uimit o lume întreagă
BEBELUŞUL care a uimit o lume întreagă 25 Mai 2017 | (0)
Sfaturi si curiozitati