2019-03-25 14:09


De ce femeile sunt mai FRIGUROASE decât bărbații

 |  15:17
De ce femeile sunt mai FRIGUROASE decât bărbații

Toti barbatii care au spus unei femei, cel putin o data in viata, "este doar in mintea ta", atunci cand aceasta s-a plans de frig, ar trebui sa stie ca nu-i chiar asa. Cercetatorii chiar au identificat cateva motive reale pentru care femeile chiar sunt mai friguroase decat barbatii si nu este doar o inchipuire faptul ca au mainile si picioarele mereu reci.

Cercetările realizate de specialiştii americani de la Universitatea Maryland au scos la iveală că temperatura corporală uşor mai crescută a femeilor faţă de cea a bărbaţilor este, de fapt, de vină, pentru senzaţia acută de frig în cazul persoanelor de sex feminin. De ce? Pentru că organismul femeii este obişnuit cu o anumită temperatură, iar „şocul” temperaturilor scăzute este cu greu gestionat de sistemul intern de reglare a căldurii corporale.

Anticonceptionalele reprezinta un alt motiv pentru care femeile se plang tot timpul de frig. Specialistii citati de csid.ro sustin ca pilulele influenţează activitatea hormonală, la modul că temperatura corpului este mai crescută decât în mod normal, ceea ce creează o sensibilitate la frig, dar şi la căldură.

In plus, un studiu publicat în revista The Lancet demonstreaza stiintific faptul ca mâinile şi picioarele femeilor sunt mai reci decât ale bărbaţilor cu câteva grade.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-01-13

TAGURI: femei, friguroase, barbati
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...

Media

REȚETE simple pentru sucuri de vară sănătoase și DELICIOASE
BEBELUŞUL care a uimit o lume întreagă
BEBELUŞUL care a uimit o lume întreagă 25 Mai 2017 | (0)
Sfaturi si curiozitati