2018-02-24 12:16


De ce trebuie sa beți CAFEA VERDE în fiecare zi

 |  12:33
De ce trebuie sa beți CAFEA VERDE în fiecare zi

Cafeaua verde contine o cantitate mare de antioxidanti, lucru care o recomanda in lupta cu radicalii liberi, responsabili, printre altele, si pentru aparitia cancerului. Cafeaua verde topeste grasimile, este un tonic pentru creier si regleaza metabolismul. Fiind o cafea in stare pura, neprajita si neprocesata, cafeaua verde nu are gustul cu care sunteti obisnuit, insa exista metode prin care va puteti bucura de beneficiile acestei bauturi, fara sa va fie greata.

Datorita procesului de prelucrare in care nu sunt implicate pesticide, fertilizatori chimici sau alte substante artificiale, boabele de cafea verde nu contin toxine sau impuritati. Gustul este mai intens decat al cafelei prajite, iar acest lucru poate fi deranjant pentru unele persoane.

Insa, trebuie sa stiti ca puteti adauga miere de albine, zeamă de lămâie, scorţişoară, ghimbir, cuişoare, sirop de agave sau îndulcitori naturali ca ştevia pentru un gust mai bun. O altă modalitate este amestecarea cu sucuri naturale preparate în casă (fresh-uri) sau chiar şi limonadă. Ba mai mult, în comerţ există şi cafea verde cu arome (inclusiv cu cardamon), create special pentru facilitarea consumului.

Acidul clorogenic, care se regăseşte în proporţie de 50% în compoziţia cafelei verzi, este responsabil pentru gustul amar al acesteia, insa ar trebui sa stiti ca acest acid este cel care va ajuta sa slabiti, in cazul in care va aflati in lupta cu kilogramele.

BENEFICII PENTRU SANATATE

Cafeaua verde contine o cantitate mare de antioxidanti care asigura o stare de bine organismului. Principalii antioxidanti din cafeaua verde sunt polifenolii. Acestia reprezinta o parte importanta din cantitatea de antioxidanti necesari organismului in cadrul unei alimentatii echilibrate. Studii clinice au demonstrat ca antioxidantii de tip polifenoli sunt absorbiti rapid de corpul uman si protejeaza organismul impotriva distrugerii celulelor.

Antioxidantii din cafeaua verde sunt mai puternici chiar si decat cei care se afla in ceaiul verde. De asemenea, consumul de cafea verde nu are efecte negative ca in cazul consumul de cafea clasica prajita. Astfel, cei care consuma cafea din boabe verzi nu vor suferi de tahicardie, cresterea tensiunii arteriale sau insomnie, sustin specialisti citati de acasa.ro. Datorita continutului ridicat de acid clorogenic, cafeaua verde este indicata in curele de slabire. Acidul clorogenic accelereaza metabolismul si inhiba aportul de glucoza in intestine. De asemenea, acidul clorogenic reduce si absobrtia zaharului in organism.

Alte beneficii ale cafelei verzi:

    Creste eficienta medicamentelor

    Diminueaza riscul de diabet

    Ajuta la eliminarea kilogramelor in plus

    Ajuta la sanatatea ficatului

    Este un tonic pentru activitatea cerebrala

    Accelereaza metabolismul.

CUM SE BEA CAFEAUA VERDE

Intr-o cană de dimensiuni medii adaugă 2-3 linguriţe de cafea măcinată, după care toarnă apă fierbinte. Acoperă recipientul timp de 4 minute şi voilà, ai obţinut o cafea numai bună de băut! Metoda infuzării îţi asigură faptul că te vei bucura din plin de toţi antioxidanţii din compoziţie. Cafeaua verde măcinată se bea cu jumătate de oră înainte de primele 2 mese ale zilei (pe stomacul gol în cazul micului dejun), aşadar, 2 ceşti pe zi sunt mai mult decât suficiente în cazul în care scopul tău este să slăbeşti.

Metoda infuzării este valabilă şi în cazul cafelei boabe, cu mici diferenţe însă: după ce apa fierbinte este turnată peste boabe se lasă la infuzat nu 4 minute, ci o jumătate de oră. Cantitatea şi perioadele zilei în care poate fi consumată sunt aceleaşi ca şi în cazul celei măcinate. Pentru o utilizare mai uşoară, multe persoane recomandă prăjirea boabelor în cuptor la valori mici de temperatură şi ulterior sfărâmiţarea lor cu ajutorul râşniţei. Acest lucru este greşit din 2 puncte de vedere: primul, fiindcă boabele sunt tari iar râşniţele se pot strica, iar al doilea, deoarece ceea ce defineşte o cafea verde este însuşi faptul că nu este procesată termic, prăjirea ei în cuptor (chiar şi la o temperatură mică) ducând la reducerea cantităţii de acid clorogenic din compoziţie, sustin specialistii citati de vegis.ro.

 

Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-01-11

TAGURI: cafea verde, beneficii, cancer, grasimi





Comenteaza pe facebook




Comenteaza pe site


ROXANA
15 Ian 2017

Prefer boabele de cafea v erde pentru ca sunt sigur a ce am ;-). Am gasit boa be de cafea verde ecologi ca la magazinul Biocarmen din Galati si foarte mul tumita. Recomand: www.bio carmen.ro
Random image



Ultimele stiri






Apa Nova