2018-05-20 15:17


De ce ZAHARUL este mai periculos decat COCAINA

 |  19:59
De ce ZAHARUL este mai periculos decat COCAINA

Supranumit "Moartea alba" sau "Otrava alba", zaharul este mai periculos decat ai putea crede. Chiar mai nociv decat cocaina, sustin unii specialisti, in timp ce altii ii asociaza acelasi grad de pericol ca si tutunului. Nu doar obezitatea este efectul consumarii in exces a zaharului, ci si bolile cardiovasculare, afectiuni ale pielii sau diabetul.

Nu te pacali la gandul ca nu consumi foarte mult zahar, daca nu bei ceaiul sau cafeaua foarte dulci. Zahar se gaseste ascuns chiar si in mezeluri si conserve, chipsuri, bauturi dulci, produse de patiserie si chiar si in fructele modificate genetic.

Ar trebui sa stiti ca zaharul afecteaza si aparatul digestiv, alcalinizand sucul gastric. El provoaca inflamarea duodenului si creeaza un mediu propice dezvoltarii infectiilor cu E Coli.

Printre cele mai frecvente afectiuni in care e implicat consumul de zahar, se numara bolile cardiovasculare datorita cresterii nivelului de colesterol si trigliceride din sange. Zaharul influenteaza negativ activitatea fagocitara (de „mancare” a germenilor) a celulelor albe din organism. Deci nivelul de zahar din sange afecteaza capacitatea organismului de a lupta impotriva infectiilor. De aceea, cei care isi iau energia calorica predominant din fructe si cereale si nu depasesc cele 3 lingurite de zahar pe zi, au o rezistenta mai crescuta la infectii. Este recomandata, astfel, renuntarea le zahar in timp ce avem o infectie in organism. Unele afectiuni cutanate, in special acneea au incidenta mai mare in cazul populatiilor care folosesc dulciuri concentrate.

Dupa socul cu zahar, nivelul de zahar din sange scadea dramatic, declansand eliberarea de hormoni de stres, cum ar fi adrenalina si cortizol pentru a activa livrarile de zahar stocate. Hormonii de stres cresc bataile inimii noastre,  stomacurile noastre devin inclestare in anticiparea unui atac, si sa ne lase fara energie, scrie acairomania.blogspot.ro. In urma cerecetarilor s-a descoperit ca  numarul de celule albe din sange s-au redus cu pana la de cinci ori dupa ce au mancat sute de grame de zahar.

Prin consumarea de dulciuri, aciditatea din gura creste de 100 de ori predispunand astfel dintii la carii. in urma consumarii de zahar, in gura se formeaza un gel care adera la dinti favorizand astfel placa bacteriana.

Potrivit cercetatorilor, genele umane isi amintesc “bombardamentul” zaharului timp de cateva saptamani dupa ce acesta a intrat in sistem. Iar obiceiurile proaste constante isi pun definitiv amprenta asupra ADN-ului, se specifica in raportul publicat de Jurnalul de Medicina Experimentala, citat de health.yahoo.com. In cel mai bun caz, obiceiurile alimentare proaste schimba ADN-ul timp de cateva luni sau ani.

Danièle Gerkens, jurnalistă specializată pe sănătate la ediţia franceză a revistei Elle, a realizat un experiment, nu din perspectiva medicului specialist sau a nutriţionistului, ci a omului obişnuit. Ea a aflat pe propria piele care sunt beneficiile fizice și psihice după renunţarea timp de un an la consumul de zahăr. 

Iată ce a constatat Danièle Gerk:

după 3 săptămâni: diminuarea oboselii şi creşterea energiei; după 5-6 săptămâni: un ten mai luminos şi o piele mai sănătoasă; ridurile încep să estompeze, iar digestia se îmbunătăţeşte; după 3-4 luni: pierdere în greutate fără niciun efort, cu precădere în zona abdominală, unde depozitele de grăsime sunt cele mai periculoase pentru sistemul cardiovascular; după 6 luni: dispariţia aproape totală a afecţiunilor inflamatorii cronicizate – sinuzită sau alergie la polen.

Danièle a povestit cum a reușit acest lucru: totul începe cu nişte paşi simpli... să bei cu un suc mai puţin pe zi, să adaugi în ceai sau în cafea puţină miere în loc de zahăr, să nu cumperi un aliment dacă zahărul se numără printre primele lui trei ingrediente, să nu mănânci desert la fiecare masa, sustine jurnalista citata de tvhappy.ro. Întraga ei experiență este povestită în cartea ”ZÉRO SUCRE”, publicată în Franţa în aprilie 2015. În decembrie, Editura Philobia a lansat cartea și pe piața din România, cu titlul ”Zahărul, mai periculos decât cocaina?”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-01-04

TAGURI: zahar, cocaina, periculos





Comenteaza pe facebook




Comenteaza pe site


Random image



Ultimele stiri







Apa Nova