2018-09-24 13:00


Dispozitivul care descuie aproape orice maşină

 |  13:36
Dispozitivul care descuie aproape orice maşină

Un specialist în securitate informatică, pe numele său Samy Kamkar, a prezentat un dispozitiv cu ajutorul căruia poate să descuie aproape orice automobil modern echipat cu închidere centralizată prin telecomandă.

Kamkar şi-a denumit „cheia“ sa auto universală RollJam şi a declarat că piesele necesare construcţiei dispozitivului l-au costat doar 30 de dolari. Kamkar a construit acest dispozitiv pentru a trage un semnal de alarmă mariilor producători auto.

Anticipând momentul apăsării butonului de descuiere, hackerul trebuie să activeze dispozitivul dedicat (amplasat anterior pe maşina ţintă). Acesta blochează semnalul radio primit de vehicul şi recepţionează codul trimis de telecomanda folosită de şofer. Apoi, la a doua încercare de descuiere a portierelor făcută de şofer, RollJam recepţionează un al doilea cod trimis de telecomandă (şi îl „ţine minte“), dar îi transmite maşinii primul cod, în timp ce îl blochează pe cel de-al doilea.

Maşina se va descuia, proprietarul va pleca unde avea de gând să meargă, iar după ce va opri şi va încuia maşina, hackerul (care ar fi trebuit să-l urmărească, sau să ştie unde este parcată maşina) va avea la dispoziţie în RollJam un cod valid pentru descuierea maşinii.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-08-24

TAGURI: dispozitiv, masina, hacker
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CROCODILUL FLAMAND
24 Aug 2015

e valabil doar la codurile date prin radio...si nici macar la alea nu se potrivesc toate... Dar oricum nu a zis nimeni ca o masina e ceva precum un safe de banca...se fac tot felul de golaneli... De exemplu secretele pazite de N-S-A....telegrame diplomatice...etcetera...alea cum au disparut?va mai mira un hacker prapadit care a copiat o telecomanda...mare scofala Probabil ca cineva vrea sa vanda o noua telecomanda "mai sigura"...si dupa 2sptamani ce sa vezi...alt hacker...exact ca virusurile de calculator....si vanzatorii de programe antivirus..niste bagabonti...sunt mana in mana
Random imageUltimele stiri


Apa Nova

loading...