2017-04-23 16:49


E OFICIAL! Există o legătură între telefonul mobil şi CANCER

 |  11:11
E OFICIAL! Există o legătură între telefonul mobil şi CANCER

Un tribunal din Italia a recunoscut în mod oficial legătura dintre utilizarea pe termen lung a telefonului mobil și cancer printr-o decizie ce creează un precedent, a anunțat joi un grup de avocați citați de DPA, potrivit Agerpres.

După ce un expert din cadrul tribunalului a conchis ''potrivit unui criteriu al probabilității'' că utilizarea telefonului mobil este responsabilă pentru neurinomul acustic de care suferă bărbatul, un judecător a hotărât că acesta poate beneficia din partea agenției naționale de asigurări din Italia de concediu medical, menționează sursa citată.

Hotărârea, la care se poate face apel, este ''prima și singura din lume'' prin care un tribunal de primă instanță acceptă legătura cauzală dintre telefoanele mobile și cancer, susține Ambrosio & Commodo. Concluzii similare au fost formulate și în 2009 și 2012 de către alți judecători din Italia, însă numai în proceduri de recurs, au adăugat avocații.

Ambrosio & Commodo au publicat informațiile pe un website, recomandând totodată altor pacienți diagnosticați cu tumori la creier, care pot dovedi că au utilizat telefoanele mobile peste 1.640 de ore cumulate, să intenteze procese.

În cadrul comunității științifice, cancerogeneza determinată de radiațiile emise de telefoanele mobile este în continuare un subiect aflat în dezbatere.

Pe site-ul său, Institutul Național pentru Cancer din Statele Unite (US National Cancer Institute) susține că ''un număr limitat de studii'' au demonstrat unele dovezi ale acestei asocieri, însă majoritatea cercetărilor nu au identificat o astfel de legătură. Se adaugă faptul că în 2011 Agenția Internațională pentru Cercetarea Cancerelor (International Agency for Research on Cancer) a clasificat utilizarea telefoanelor mobile drept ''posibil cancerigene pentru oameni'', bazându-se pe dovezi limitate rezultate în urma unor studii efectuate pe oameni, pe dovezi limitate relevate de cercetări asupra efectelor radiofrecvenței asupra rozătoarelor și pe dovezi inconsistente provenind din studii mecanistice.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-04-21

TAGURI: legatura, telefon mobil, cancerComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

Media

Au inventat hârtia REZISTENTĂ la FOC şi APĂ
Au inventat hârtia REZISTENTĂ la FOC şi APĂ 24 Ian 2017 | (0)
Sfaturi si curiozitati

Cel mai lung pod PLUTITOR din lume
Cel mai lung pod PLUTITOR din lume 12 Ian 2017 | (0)
Sfaturi si curiozitati

Cele mai indragite melodii de Craciun din toate timpurile