2018-09-24 06:53


Efectele extractelor de ANGHINARE si TURMERIC asupra factorilor de dezvoltare a obezitatii si diabetului tip II

 |  16:58
Efectele extractelor de ANGHINARE si TURMERIC asupra factorilor de dezvoltare a obezitatii si diabetului tip II

Industrializarea transforma o societate agrara intr-una tehnologica, ce aduce pe langa modernizare si o diversitate in sectorul alimentar. Productia intensiva si dezvoltarea ariei comerciale a dus la schimbarea nevoilor consumatorului si aparitia unor dezechilibre nutritionale, schimbare aparuta dupa anul 1990. Cresterea consumului alimentelor de origine animala si altor alimente procesate a indus aparitia cazurilor de obezitate si diabetului de tip II.

„Plecand de la motto-ul „Pentru un viitor sanatos” consider ca preventia este necesara a fi invatata inca de la cea mai frageda varsta, iar investitia in astfel de programe este una din cele mai durabile actiuni, cu rezultate pe termen mediu si lung. Este stiintific demonstrat faptul ca obezitatea creste rezistenta organismului la insulina, poate provoca grave disfunctionalitati la nivelul vaselor sangvine si nu in ultimul rand, decesul. Sanatatea inseamna echilibru si cunoasterea propriului organism, de aceea va invit sa cunoasteti beneficiile anghinarei si turmericului, doua ingrediente cu aplicabilitate in medicina traditionala, veche de mii de ani” , afirma Dr. Nutritionist Sergiu Munteanu, medic neurolog la baza, absolvent al Universitatii de Stat de Medicina si Farmacie ”N. Testemitanu ” din Republica Moldova, care s-a dedicat imbunatatirii vietii oamenilor prin stiinta si nutritie. Devotat muncii sale, a initiat impreuna cu B!TONIC diferite proiecte printre care "Travel Doctor" sau "Cum alegem sanatatea de pe raft".

Despre anghinare si turmeric in contextul obezitatatii si al diabetului

Obezitatea duce la probleme de sanatate grave, una dintre ele fiind rezistenta la insulina. Iata pe scurt beneficiile terapeutice ale anghinarei si turmericului:

Anghinarea – planta de origine mediteraneeana, este un element important in reconstructia celulei hepatice, fiind totodata un bun element in reglarea homeostazei glucozei in sange.

   Ajuta la metabolizarea carbohidratilor din dieta.

  Stimuleaza functia hepatorenala si secretia biliara din ficat

—  Reduce nivelul de lipide din sange si inhiba biosinteza colesterolului

—  Protejeaza celulele ficatului impotriva toxinelor datorita proceselor antioxidative

—  Previne colastaza

—  Reduce greturile (Rol antiemetic)

—  Rol diuretic

Turmeric – planta originara din India si Asia de Sud-Est, fiind un ingredient folosit atat in bucatarie, cat si in medicina, avand un puternic rol anti-inflamator.

Anti-inflamator (substanta active este curcuminul) Antioxidant (reduce peroxidarea lipidelor) Antimicrobial – bacteriostatic asupra bacteriilor cu care a intrat in contact mai ales in mancare Inhiba carcinogeneza si cresterea de tumori Protejeaza diverse tesuturi printre efectul neuroprotectiv si hepatoprotector

Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-03-05

TAGURI: anghinare, turmeric, obezitate, diabet tip II
loading...





Comenteaza pe facebook




Comenteaza pe site


ANONIM
05 Mar 2018

Ai tu un interes ca asa deodata te a palit laudatul anghinarei Cine te mai crede ,doar naivii! Ai slabit tu cu anghinare si tumernic ,hai las o .....!
Random image



Ultimele stiri










Apa Nova

loading...