2018-12-12 07:21


Întinerire rapidă a tenului cu ajutorul peelingului. Scapă de ridurile fine şi petele pigmentare!

 |  19:03
Întinerire rapidă a tenului cu ajutorul peelingului. Scapă de ridurile fine şi petele pigmentare!

Ai auzit poveştile starletelor din muzică sau cinematografie care au întinerit peste noapte sau au scăpat de cicatrici şi pete pigmentare cu ajutorul peelingurilor? Ţi s-au părut departe de realitate mărturiile lor şi ai considerat că sigur ascund vreun leac miraculos care le-a ajutat să arate mai bine la bătrâneţe decât în adolescenţă? Este un termen intens vehiculat în ultimii ani, dar nu toată lumea ştie cu adevărat ce înseamnă “peeling” şi ce presupune o astfel de procedura de înfrumuseţare a pielii. Detalii despre peelingul chimic, considerată o procedură estetică minim invaziva, cu cele mai suprinzatoare efecte, ne-a oferit medicul Daniela Taher.

Peelingul chimic este o metodă de întinerire facială ce presupune exfolierea epidermei cu ajutorul unei substanţe chimice, având rolul de a îndepărta celulele moarte şi de a stimula regenerarea celulară. În funcţie ce particularităţile tenului şi de patologia prezenta se vor alege peelinguri mai mult sau mai puţin agresive. În general, peelingurile se execută în anotimpul rece pentru a evita hiperpigmentarile post procedura. Numai peelingurile superficiale cu acid salicilic se pot practica vară, dar şi în acest caz trebuie evitată expunerea la soare.

“Am cunoscut cu 10 ani în urmă o dermatoloaga care arata de 30 de ani, deşi avea 57 şi asta numai datorită peelingurilor superficiale asociate desigur cremelor de rigoare. E formidabil cum o procedură atât de simplă poate produce un efect atât de puternic. Desigur că sunt câteva secrete în realizarea procedurii ce ţin de experienţă medicului, cum ar fi tipul de peeling, concentraţia, firma producătoare, dar cel mai important este consecventa, adică repetarea lor. Se recomanda în fiecare an o serie de 4-5 şi apoi în fiecare lună până la începutul verii. Avantajul peelingurilor este unul major şi anume costul mult mai mic decât în cazul laserului sau botox-ului, cu condiţia să fie începute de la vârsta de 28-30 de ani”, explica dr. Daniela Taher. La sfârşitul perioadei de tratament pielea va avea o culoare sănătoasă, omogena, mai tonică şi cu ridurile fine estompatate.

Tipuri de peeling

- În general, în cabinetele de dermatologie se practică peelinguri superficiale şi medii. Cele superficiale sunt de obicei cu acid glicolic de la 30 % până la 70% concentraţie sau acid salicilic 30%-50% sau combinaţii.

- ”Preferatul meu este cel cu acid salicilic pentru că este foarte eficient în cazurile de acnee, hiperpigmentare post acnee şi este foarte puţin inflamator, deci riscul reacţiilor adverse este minim. Peelingul cu acid glicolic este mai greu de controlat, în special în cazul concentraţiilor ridicate. Se mai foloseşte şi exfolierea cu TCA în concentraţie de la 20-40%, dar doar de medici cu experienţă. Pentru corecţia cicatricilor de acnee se foloseşte TCA 80-100% cu rezultate excelente”, adăugă dr. Taher.

- Peelingul profund se foloseşte doar în cazul cicatricilor şi ridurilor profunde, unde este nevoie de regenerare completă. Acestea se realizează exclusiv în săli chirurgicale cu anestezie locală. Efectele acestei proceduri sunt similare unui lifting facial nechirurgical.

Indicaţii şi riscuri

 

- Indiferent de substanţă utilizată pentru peeling, trebuie să respectaţi următoarele indicaţii: evitarea expunerii la soare fără ecran solar, folosirea altor crema decât a celor indicate de medic, eliminarea crustelor formate.

- Complicaţiile peelingurilor pot fi pete închise la culoare care pot persista luni de zile dacă v-aţi expus la soare după peeling sau aţi indapartat crusta înainte ca pielea să fie vindecată (de obicei înainte de o săptămână), infecţii dacă nu aţi respectat igiena minimă obligatorie, alergii dacă se folosesc creme nepotrivite.

- După peeling se recomandă creme speciale care vor continua exfolierea, vor proteja pielea şi vor menţine şi ameliora rezultatele. Nu neglijaţi să aplicaţi aceste produse dacă vreţi să aveţi rezultate de lungă durată.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-24

TAGURI: peeling chimic, ten, intinerire, riduri, pete pigmentare
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...