2018-12-16 19:31


Joc care te scapă de fumat și cafea

 |  15:01
Joc care te scapă de fumat și cafea

Un celebru joc poate sa va scape de dorinta arzatoare de a fuma, de a consuma alcool si cafea.

Un studiu realizat de cercetatori de la Plymouth University si Queensland University of Technology arata ca Tetrisul va poate tine ocupati si uitati sa mai fumati sau sa beti alcool.

"Credem ca Tetris are acest efect pentru ca pofta de a consuma ceva presupune sa iti imaginezi experienta in conditii reale (...) Daca joci Tetris, care este un joc vizual interesant, mintea iti este ocupata si e greu de imaginat si altceva in acelasi timp", a explicat Jackie Andrade, profesor de psihologie la Plymouth University.

Cercetatorii au recrutat 31 de studenti cu varste cuprinse intre 18 si 27 de ani, carora le-au oferit iPod-uri pe care sa joace Tetris, dupa care i-au contactat de 7 ori pe zi pentru a afla ce pofte mai au. Participantii la studiu au fost incurajati sa raporteze si singuri dorintele de-a lungul zilei.

Jumatate din grup a fost sfatuit sa joace Tetris timp de 3 minute in momentul in care simteau ca poftesc si apoi sa raporteze cercetatorilor, in timp ce cealalta jumatate a fost mentinuta ca si grup de control. In cazul jucatorilor de Tetris intensitatea dorintei de a consuma diverse substante a scazut de la 70 la 56%.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-08-17

TAGURI: joc, tetris, fumat, alcool, cafea
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CROCODILUL FLAMAND
16 Aug 2015

O MARE MINCIUNA....DEPENDENTA DE ORICE FEL SE TRATEAZA MEDICAL...SI CU EXERCITII DE CONCENTRARE...IN NICIUN CAZ CU TETRIS...STRESUL PROVOCAT DE JOC TE VA FACE SA FUMEZI DE 10ORI MI MULT...CINE NU CREDE SA MERGA LA UN BOWLING CU JOCURI...SAU LA UN INTERNET-CAFE...E PESTE TOT PLIN DE TIGARI...ASTA E CEA MAI TARE AFACERE...SA VINZI TIGARI LA DEPENDENTII DE ALTE PORCARII....AFACERE TIPIC MAFIOTA...IN ITALIA DOAR MARII SMEKERI AU CAFE-BAR CU JOCURI VIDEO....MAFIAAAAAAAA
Random imageUltimele stiri


loading...