2018-12-15 21:44


Legătura nebănuită dintre iaurt şi fericire

 |  21:19
Legătura nebănuită dintre iaurt şi fericire

O echipă de cercetări din Olanda, Austria şi Finlanda au realizat un studiu asupra reacţiilor emoţionale la diferite forme de produse alimentare, în special iaurt.

Cercetatorii au analizat, raspunsurile senzoriale ale subiectilor la diferite tipuri de iaurturi. Astfel, daca in cazul compararii iaurtului de ananas cu cel de capsuni nu s-a inregistrat nicio diferenta de raspuns emotional, versiunile de iaurt cu un continut scazut de grasimi au generat reactii emotionale mai pozitive.

De asemenea, degustarea iaurturilor cu vanilie a generat un puternic raspuns emotional pozitiv, sprijinind astfel concluziile cercetarilor anterioare care sustineau ca plasarea unui odorizant cu miros de vanilie in spatii cum sunt camerele de asteptare ale unui spital poate reduce agresivitatea si incuraja relatiile dintre pacienti sau dintre pacienti si personal.

Potrivit rezultatelor, consumul iaurturilor cu vanilie ii face pe oameni fericiti, in timp ce iaurturile cu un continut scazut de grasimi genereaza un puternic raspuns emotional pozitiv.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-22
Citeste si:
Ce boală gravă previne consumul de iaurt
Semnal de alarmă pentru obezitate. Consumul de iaurt ajută la reducerea greutăţii
România, codaşă şi la consumul de iaurt
Scade riscul de diabet, boli cardiovasculare şi previne obezitatea. Iaurtul probiotic îmbunătățește starea emoțională

TAGURI: iaurt, fericire, cercetari, iaurt fructe
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...