Păcălește CANICULA cu sucuri naturale! Ce băuturi trebuie să eviți
2018-08-14 20:41


Păcălește CANICULA cu sucuri naturale! Ce băuturi trebuie să eviți

 |  15:55
Păcălește CANICULA cu sucuri naturale! Ce băuturi trebuie să eviți

Cand acul termometrului trece de 30 de grade si urca periculos chiar spre pragul rosu de canicula, hidratarea este una dintre cele mai puternice arme pe care le avem la indemana. Protectia solara, alimentatia bogata in fructe si legume, supe cat mai sarace in grasimi si evitarea alimentelor de tip fast-food, precum si miscarea in aer liber, insa dimineata cat mai devreme sunt cateva dintre metodele de „fentare” a caniculei. Cat despre hidratare, nu orice fel de lichid indeplineste acest rol, unele dintre ele reusind sa aiba mai multe contraindicatii pentru sanatate decat beneficii.

Apa, sucurile naturale din fructe si legume, supele, fructele cu un continut mare de apa, ceaiurile din plante sunt printre cele mai bune metode de hidratare a organismului pe timp de canicula. Pe de alta parte, bauturile energizante, bauturi carbogazoase, apa aromatizata, nectarurile din comert si sucurile fara acid, prezentate pe eticheta ca fiind „naturale”, insa fiind doar bogate in aditivi si chimicale, cu doar un continut foarte mic de fruct trebuie evitate.  Acestea au un continut bogat de zahar si, implicit, aduc un aport mare de calorii.

Fructele şi legumele sunt o sursă de vitamine, minerale, polifenoli şi carbohidraţi, ce contribuie la reglarea funcţiilor corpului. Atunci când alegem sucurile naturale 100%, putem fi siguri că nu conţin aditivi artificiali, zahăr, sirop sau alţi îndulcitori, conservanţi, coloranţi sau alte ingrediente care îmbunătăţesc gustul, culoarea sau consistenţa.

Pentru a fi siguri, insa, ca ceea ce consumam chiar este natural si proaspat, este indicat sa ne alegem singuri fructele si legumele pe care le dorim sa le consumam sub forma de suc, un storcator potrivit si cateva minute pe zi. Procedeul de realizare al sucului natural este extrem de simplu, iar o cura cu astfel de bauturi proaspete are beneficii excelente pentru sanatate.

 

Păcălește CANICULA cu sucuri naturale! Ce băuturi trebuie să eviți
zoom

Cele mai sanatoase sucuri naturale, puternic hidratante

Persoanele care doresc sa isi intareasca sistemul imunitar si sa reduca tensiunea arteriala si nivelul de colesterol, pot sa consume regulat suc de sfecla rosie, morcovi, telina, coacaze, spanac, struguri, cirese sau pepene verde, cu aditie de usturoi si ghimbir.

In vederea tratarii deficientei in potasiu, magneziu sau calciu, sunt benefice sucurile de pepene galben, caise, piersici sau brocolli. Bolile de inima pot fi prevenite cu ajutorul sucului de ananas si ghimbir, nasturel si patrunjel.

Sucul d

Păcălește CANICULA cu sucuri naturale! Ce băuturi trebuie să eviți
zoom
e rosii contine o substanta numita licopen, un colorant rosu cu proprietati antitumorale in cazul cancerului de prostata, vezica urinara, pancreas, san, plamani sau piele. Studiile de specialitate arata ca licopenul poate fi util in prevenirea si oprirea din evolutie a cancerului ovarian, intestinal, cervical sau uterin.

Sucul de telina regleaza tensiunea arteriala la pacientii hipertensivi, iar fibrele din toate sucurile de legume induc rapid senzatia de satietate si imbunatatesc digestia.

Motivul pentru care sucurile de legume sunt cele mai sanatoase este acela ca au in compozitie cea mai redusa cantitate de zahar si furnizeaza mai putine calorii, comparativ cu sucurile de fructe. Singurul inconvenient este continutul mai mare de sodiu.

In ciuda caloriilor numeroase pe care le furnizeaza, sucul de rodii ofera o cantitate foarte generoasa de antioxidanti care protejeaza celulele creierului si au proprietati anticancerigene. Un studiu de specialitate a descoperit ca 230 ml de suc de rodii consumat zilnic, reduce recurenta cancerului de prostata.

Bogat in vitamina C, sucul de merisoare are un efect fortifiant semnificativ asupra sistemului imunitar. In plus, o cura cu suc de merisoare neindulcit trateaza infectiile de tract urinar si previne acumularea de bacterii in aparatul urinar.

Substantele continute de afine s-au dovedit a fi utile in prevenirea tulburaril

Păcălește CANICULA cu sucuri naturale! Ce băuturi trebuie să eviți
zoom
or de memorie survenite odata cu inaintarea in varsta, in cadrul unor demersuri stiintifice complexe.

In afara de aportul consistent de antioxidanti, sucul de cirese este benefic si prin proprietatile sale anti-inflamatorii la nivel muscular.

Sucul de struguri rosii, preparat in forma integrala (seminte, pulpa si coaja boabelor), furnizeaza flavonoizi si resveratrol, doua substante antioxidante puternice, cu efect antitumoral si vindecator pentru o gama larga de afectiuni.

Constipatia poate fi tratata cu succes prin consumul zilnic de suc de prune, intrucat aceste fructe contin multe fibre si un laxativ natural, numit sorbitol. In plus, sucul de prune furnizeaza si antioxidanti, fier si potasiu.

Bogat in vitamina C, fibre, calciu si vitamina D, sucul de portocale contine nutrienti esentiali si substante fortifiante pentru sistemul osos.

Păcălește CANICULA cu sucuri naturale! Ce băuturi trebuie să eviți
zoom

La ce sa fii atent atunci cand alegi un storcator de fructe si legume

Tehnologia a avansat in ultimii ani si in zona storcatoarelor de fructe si legume, specialistii realizand aparate perfoarmante care extrag sucul fara a-i deteriora calitatea, fara ca continutul de vitamine si minerale sa fie afectat, iar bauturile proaspete sa nu oxideze imediat. „Tehnologia de presare la rece este, la momentul actual, cea mai performanta metoda de a extrage tot ce este mai bun din fructe, legume și chiar verdețuri, fără a le altera în vreun fel calitățile nutritive. Tefal Infiny Juice este un aparat care inglobeaza aceasta metoda de presare la rece, iar viteza redusă a melcului, de doar 82 rotații pe minut, minimizează oxidarea alimentelor și produce un suc de calitate superioară.

Pulpa care este eliminata sub forma de reziduu este uscată, iar sucul, 100% natural, bogat vitamine și antioxidanți, îşi păstrează aroma naturală si prospetimea pentru mai mult timp”, ne-a declarat Alina Ziviciu, specialist Pure Media. Diferenta dintre un storcator cu presare la rece si unul centrifugal este data de calitatea sucului rezultat. Astfel, sucul rezultat dintr-un storcator centrifugal este mai apos, iar cel oferit de un storcator cu presare la rece este mai gros, continand mai multa pulpa. Cel din urma se pastreaza mai bine in timp, putand fi consu

mat si dupa 2-3 zile daca este refrigerat corespunzator.

Atunci cand cautati un storcator de fructe si legume este de preferat sa nu va zgarciti la bani. Desi sunt mai scumpe, aparatele care folosesc tehnologia de presare la rece sunt mult mai eficiente. Astfel, tine cont ca exista si produse care storc pana la 80% din masa initiala a fructelor si legumelor. Cu cat mai eficient storcatorul cu atat vei obtine mai mult suc din aceeasi cantitate de fructe sau legume. Nu faci risipa de produse, obtii un suc de calitate superioara, bogat in pulpa si, implicit, in fibre si economisesti si bani in acelasi timp, avand in vedere ca vei obtine maxim de suc dintr-o masa de fructe si legume.

Păcălește CANICULA cu sucuri naturale! Ce băuturi trebuie să eviți
zoom

ATENTIE!

Cel mai important aspect care trebuie tinut minte cand vorbim de storcatoare de fructe este zicala “temperatura este inamicul sucului bun”. Ai nevoie deci de un storcator care nu incalzeste sucul in timpul operatiei de stoarcere, oxidandu-l, lucru care este posibil doar cu un storcator cu presare la rece, ce se invarte lent, cu cateva zeci de rotatii pe minut, nu cateva mii cat ating motoarele storcatoarelor centrifugale.

Pentru a se pastra mai bine, adaugati zeama de lamaie in suc, deoarece aceasta contine Vitamina C, un antioxidant natural.

Procesul obtinerii sucului natural este mai lung, dar si rezultatele sunt superioare, lucru care ne intereseaza cel mai mult in cazul sucurilor naturale.

Storcatoarele cu presare la rece mai sunt intalnite si sub denumirea de masticatoare, deoarece turatia foarte lenta a motorului duce cu gandul la o miscare asemanatoare cu masticarea.

 

Păcălește CANICULA cu sucuri naturale! Ce băuturi trebuie să eviți
zoom

 Diferenta dintre storcatoarele centrifugale si cele cu presare la rece

-          Presarea la rece e mai eficienta, obtinandu-se mai mult suc din aceeasi cantitate de fructe sau legume;

-          Sucul este mai omogen, avand o textura uniforma si o culoare naturala, nu contine sedimente si nu este aerat;

-          Nu oxideaza sucul, sucul pastrandu-si astfel mai bine proprietatile nutritive (vitaminele, mineralele, enzimele, fitonutrientii si antioxidantii), putand fi consumat si dupa 2-3 zile de tinut la frigider;

-          Este mai versatil, putand stoarce foarte multe sortimente de fructe si legume, verdeturi, radacinoase si germeni. In functie de modelul de storcator este posibil sa fie nevoie sa tai in prealabil ingredientele in bucati mai mici;

-          Nu ai nevoie de presor pentru a impinge fructele spre sita centrifugala, care este folosita pentru extragerea sucului pe modelele ieftine de storcatoare, ingredientele folosindu-se de gravitatie pentru a inainta spre axul canelat, scrie shopniac.ro.

-          Multe modele se clatesc automat, prin simpla turnare de apa pe tubul (gura) de alimentare si rularea unui program special, insa storcatorul tot trebuie demontant pentru curatarea corespunzatoare a pieselor intre doua sesiuni de utilizare.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-07-07

TAGURI: canicula, sucuri naturale, bauturi, de evitat, storcator de fructe





Comenteaza pe facebook




Comenteaza pe site


Random image



Ultimele stiri










Apa Nova

loading...