2018-12-15 02:09


Patru recomandări eficiente date de hairstylistul Cristi Pascu. Afla cum poţi repara părul la finalul verii!

 |  19:56
Patru recomandări eficiente date de hairstylistul Cristi Pascu. Afla cum poţi repara părul la finalul verii!

Ştiu ce-ai făcut astă-vară! Ai investit mulţi bani în cremele cu protecţie solară pentru că ţi-a fost teamă de arsurile solare şi îmbătrânirea prematură a pielii, nu-i aşa? Dermatologul ţi-a spus că nu trebuie să faci compromisuri atunci când vine vorba despre pielea ta şi radiaţiile solare, care nu doar accentuează ridurile, petele pigmentare sau deshidratarea epidermei, dar şi pregătesc terenul pentru cancerul de piele. Astfel, ai ieşit la plajă cu geantă plină de creme, loţiuni şi spray-uri pentru a crea o barieră solidă împotriva radiaţiilor. Ai uitat să iei, însă, şi măsuri de protecţie a părului pentru că nu ai considerat că pletele ar putea suferi în vreun fel din pricina soarelui. La sfârşitul verii constaţi cu maximă întristare că părul, cândva o podoabă capilară, arată deplorabil. Aspru, tocit, lipsit de strălucire şi cade. Acesta este scenariul în care se află părul multora dintre noi la final de sezon estival, când radiaţiile, nisipul, apa sărată din mare şi clorul din piscină ne-au afectat - din fericire, nu iremediabil!- părul. Hairstylistul Cristi Pascu ştie câteva metode de revitalizare a podoabei capilare, măsuri la îndemâna tuturor pentru care nu avem nevoie de averi colosale.

Include în rutina de îngrijire a părului uleiuri hidratante şi măşti naturale

„Pe piaţă se găsesc o multitudine de produse, atât din sfera profesională, cât şi mass-market, destinate îngrijirii părului - şampoane, măşti, serumuri, uleiuri etc. -, dar ne putem orienta atenţia şi spre metodele naturiste de revitalizare a părului. Foarte eficiente sunt măştile preparate acasă, în ale căror ingrediente să includem untul de shea, uleiurile de argan şi de cocos, spre exemplu. Sau le putem folosi ca atare, aplicate pe păr şi menţinute cât mai mult timp, chiar şi câteva ore dacă ne permite programul. Important de ştiut este că acestea acţionează cu atât mai bine la nivelul firului de păr la o temperatură ridicată. Astfel, este mult mai bine dacă spălaţi şi uscaţi părul cu foehnul şi apoi aplicaţi uleiurile sau măştile, de la rădăcină şi până la vârfuri, inclusiv pe scalp şi încălziţi părul cu uscătorul de păr. Astfel, porii sunt deschişi şi substanţele hidratante pătrund mai bine în rădăcina firului de păr”, ne-a spus Cristi Pascu.

3 minuni naturale pentru păr

- Uleiul de cocos conţine vitaminele E şi K, minerale, potasiu, fier, magneziu, fosfor, cupru, zinc, folosit de femeile din India şi Filipine de foarte mult timp pentru înfrumuseţarea părului. Nu doar că îi grăbeşte creşterea, dar şi stopează căderea şi hidratează excelent firul de păr. În plus, aplicat direct pe scalp, printr-un masaj uşor, previne şi tratează mătreaţă, dermatita seboreică, dar şi arsurile solare. Uleiul de cocos conţine proteine speciale pentru revitalizarea părului deteriorat şi îşi face efectul încă de la primele utilizări. Un pont: aplicaţi ulei de cocos pe toată lungimea părului înainte să ieşiţi la plajă! Astfel, îl protejaţi de deshidratare, iar seara va fi mătăsos şi strălucitor, deloc uscat şi distrus de sare, clor şi radiaţii!

- Untul de shea este numit „aurul femeilor” pentru că face minuni atât pentru piele, cât mai ales pentru păr. Conţine vitaminele A, E, F, K, minerale şi este un agent de hidratare fabulos. Părul casant şi uscat este refăcut după doar câteva tratamente cu ulei de shea. Înaintea şamponării, topiţi la bain-marie unt de shea şi aplicaţi-l pe toată lungimea părului, apoi acoperiţi-vă capul cu un prosop cald. Rămâneţi aşa cel puţin o jumătate de oră şi veţi observa schimbarea imediat.

- Uleiul de argan are un conţinut bogat de acizi graşi nesaturaţi, omega 3 şi omega 9, o combinaţie excelentă pentru refacerea părului casant şi a firelor de păr despicate. Uleiul de argan hidratează foarte bine părul uscat, îi conferă elasticitate, supleţe şi strălucire, previne şi ameliorează căderea părului, îi întăreşte rădăcina, ajută la descurcarea acestuia, are efecte miraculoase în prevenirea şi tratarea mătreţii, hidratează scalpul uscat, calmează mâncărimile şi iritaţiile scalpului. Poate fi aplicat atât ca mască, înaintea şamponării, cât şi pe părul spălat şi umed, înaintea uscării cu foehnul.

 Tunde un centimetru de păr la sfârşitul verii!

„Decât mult şi prost, mai bine puţin şi de calitate”, este o vorbă perfect valabilă şi în cazul părului. Pletele până la talie sunt frumoase doar în măsura în care sunt sănătoase. Un păr lung, dar nestrălucitor, tocit la vârfuri, încâlcit şi cu aspect casant nu este plăcut vederii, dar nici recomandat a fi purtat pe umeri pentru că nu face decât să strice întreg aspectul unei femei, nicidecum să fie un plus de imagine. „Poate că visaţi la un păr din ce în ce mai lung, dar luaţi în considerare tunsul vârfurilor atunci când vă recomandă hairstylistul. Nu vă încăpăţânaţi să păstraţi lungimea dacă este imperios necesară scurtarea vârfurilor. Astfel, se poate evita degradarea accentuată a părului şi acordă o şansă părului să-şi revină! Mai bine tundeţi un centimentru după o vară lungă şi fierbinte, decât un sfert din lungime la început de iarnă!”, menţionează specialistul.

Răreşte sau chiar evita folosirea instrumentelor de coafat

Buclele se asortează perfect cu bronzul, dar când părul este deja distrus după o vară întreagă, încercaţi să nu-i accentuaţi starea cu ajutorul ondulatorului. Şi placa de îndreptat îi face un foarte mare deserviciu, dacă este deja uscat, se rupe uşor şi cade. „Măcar o lună, la sfârşit de vară, lăsaţi părul să se usuce natural. Înfăşuraţi-l în prosop şi lăsaţi-l să se usuce astfel, evitând pe cât posibil orice instrument de uscare sau styling. Renunţaţi, de altfel, şi la produsele de coafare - spumă, ceară, fixativ - şi lăsaţi părul să respire, ajutându-l să se refacă prin uleiuri hidratante şi măşti”, spune Cristi Pascu.

Folosiţi şampoane cu keratina!

 

Keratina este o proteină specială, prezentă în structura părului (în proporţie de 85%), a unghiilor şi a pielii, însă atunci când există un deficit la acest nivel (cauze: poluare, alimentaţie săracă în vitamine, stres, radiaţii solare etc.), unghiile devin casante şi se rup, pielea este uscată şi cu aspect tern, iar părul cade, îşi pierde strălucirea şi se toceşte la vârfuri. Cercetătorii au găsit surse vegetale pentru suplimentarea keratinei, aceasta fiind ingredientul principal pentru numeroase produse cosmetice destinate părului şi pielii, dar şi în suplimente alimentare. Totodată, poate fi aplicată ca atare, direct pe păr, ca şi tratament intensiv, rezultatul fiind un păr moale, lucios şi sănătos. „Pentru curăţarea părului, optaţi pentru şampoanele care conţin keratina. Acestea sunt de mare ajutor în regenerarea firului de păr, refac suprafața distrusă a părului, îi redau fermitatea şi rezistența la agresiunile cotidiene. Împreună cu restul vitaminelor din compoziţie, şampoanele cu keratina ajută părul să-şi revină la structura lui sănătoasă şi la rezistenţa anterioară sezonului estival”, menţionează specialistul.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-08-19

Mai multe imagini:
Patru recomandări eficiente date de hairstylistul Cristi Pascu. Afla cum poţi repara părul la finalul verii!
zoom

TAGURI: cristi pascu, par deteriorat, recomandari, ulei cocos, unt shea
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


TANIA
15 Feb 2016

Eu am urmat un tratament cu ulei de cocos pentru că mi-am stricat părul din cauza plăcii de păr: http://goo.gl/zkzOYg.
Random imageUltimele stiri


loading...