2018-12-15 16:49


Pepenele, sănătate sau boală? Cât rău ne poate face

 |  19:37
Pepenele, sănătate sau boală? Cât rău ne poate face

Îl savurăm aproape zilnic pe perioada verii şi suntem siguri că pepenele face minuni pentru sănătatea şi silueta noastră. Medicii vin, însă, cu avertismente incredibile.

După ce aţi achiziţionat un pepene proaspăt, trebuie neapărat să-l spălaţi înainte de a vă grăbi să-l puneţi în frigider la rece. Pepenele creşte pe pământ şi toţi microbii sau bacteriile se adună pe coaja sa.

Dacă îl veţi pune la frigider nespălat, există riscul să contamineze cu microbi toate alimentele care stau la rece. Medicii recomandă spalarea cu mare atentie a pepenilor verzi înainte de consum.

 „Atunci când cumpăraţi un pepene, spălaţi-l bine de tot şi abia apoi îl puteţi mânca. Pepenele în interior este steril, nu are niciun microb. Fiţi cu mare grijă. Dacă este lovit, găurit sau cu tot felul de probleme, este foarte periculos. Şi farfuria în care va sta pepenele trebuie să fie foarte bine spălată şi,după ce îl tăiem, trebuie să punem deasupra o folie de plastic şi îl punem la frigider. Pe pământ, unde creşte pepenele, se pot depune toate mizeriile şi materiile fecale, bate vântul şi plouă. De aceea este neapărat nevoie să spălăm toate fructele pe care le mâncăm, a declarat, la Romania TV, Virgil Stroescu, medic nutriţionist.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-08-13

TAGURI: pepene, microbi, alimente, frigider
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...