2019-01-23 07:27


Piperul de Cayenne sau piperul roşu acţionează ca medicament util pentru o largă varietate de boli

 |  09:08
Piperul de Cayenne sau piperul roşu acţionează ca medicament util pentru o largă varietate de boli

Piperul de Cayenne sau piperul roşu este un prieten de nădejde al organismului şi un duşman veritabil al bolilor de tot felul. Acest condiment acţionează ca medicament util pentru o largă varietate de boli, de la delir, tremur, febră, amigdalită şi dureri în gât, până la arsuri în stomac, flatulenţă, dispesie, scarlatină, gută, menoragie la femei, hemoroizi sau paralizie.

Piperul Cayenne conţine vitaminele A, B şi C, şi doze semnificative de calciu şi potasiu. Acest tip de piper combate stresul, tonifică sistemul imunitar, calmează durerile şi menţine sănătatea oaselor. Potasiul ajută la reglarea tensiunii şi la buna funcţionare a ţesuturilor.

Dureri de cap, migrene

Piperul de Cayenne are puterea de a stimula un răspuns la o durere în altă parte a corpului, păcălind astfel creierul să îşi mute atenţia de la locul dureros, reducând astfel durerea.

Scade colesterolul, previne atacul de cord şi accidentul vascular cerebral

Piperul de Cayenne este un leac redutabil pentru afecţiunile inimii. Se poate lua un supliment cu piper Cayenne pentru reducerea colesterolului, trigliceridelor şi a zahărului din sânge pentru echilibrarea fluxului de sânge şi dizolvarea posibilelor cheaguri de sânge. Piperul roşu este de asemenea eficient în oprirea sângerărilor. Persoanele cu glicemia mică nu ar trebui să ia acest supliment, deoarece poate avea un efect hipoglicemiant puternic.

Proprietăţi anti-iritante

Piperul Cayenne are capacitatea de a uşura disconfortul cauzat de dureri în gât, tuse spasmodică, gastrite, ulcer sau diaree.

Detoxifierea întregului corp

Una dintre cele mai cunoscute proprietăţi ale piperului de Cayenne este stimularea sistemului circulator. Acesta creşte pulsul limfatic şi ritmul digestiv. Prin capacitatea de încălzire a corpului, procesul de detoxifiere apare natural şi simplu. Piperul Cayenne ne ajută să transpirăm şi să eliminăm toxinele. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-17

TAGURI: piper, cayenne, rosu, actioneaza, medicament, util, larga, varietate, boala, depresie, delir, amigdalita
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...