2018-12-16 18:16


Pomelo – izvor de sănătate pentru organism

 |  20:05
Pomelo – izvor de sănătate pentru organism

Fruct citric non-hibrid, adică natural, şi un frate mai mare al unui grapfruit galben, pomelo este bun proaspăt, tăiat felii şi savurat dimineaţa. Beneficiile sunt nenumărate pentru organismul nostru.

Pomelo conţine vitamine, minerale şi compuşi organici precum vitamina C, potasiu, vitamina B6 sau magneziu.

Nu are o varietate de nutrienţi, dar cei pe care îi deţine sunt foarte concentraţi. Pomelo este excelent pentru sistemul imuntar. Nu este însă, bine să ne săturăm cu unul întreg deoarece un singur fruct ar conţine 600% din cantitatea de vitamina C necesară zilnic.

Este bun pentru digestie deoarece are multe fibre. Cam 25% din cantitatea necesară în 24 de ore. Consumul de pomelo elimină constipaţia, diareea şi stimulează secreţia de suc gastric. Cu alte cuvinte, sistemul digestiv functionează la nivel maxim graţie acestui fruct. Potasiul din pomelo il recomadnă ca un excelent protector al tensiunii arteriale.

Potasiul este vasodilatator, ceea ce inseamnă că ajută la circulaţia sanguină şi la oxigenarea organelor. Reduce, astfel, şi presiune asupra inimii şi scade riscurile de ateroscleroză, infarct miocardic sau accident vascular cerebral. Pomelo menţine şi oasele puternice, are efect anti-îmbătrânire şi ajută la slăbit. Atât grepfruit-ul cât şi pomelo conţin o enzimă care arde grăsimile şi care nu se regăseşte în multe alimente.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-22

TAGURI: pomelo, sanatate pomelo, vitamine, potasiu
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...