2018-01-24 01:53


Prepară COZONACII de Crăciun după rețeta lui Chef Scărlătescu!

 |  13:54
Prepară COZONACII de Crăciun după rețeta lui Chef Scărlătescu!

Cozonacul nu va lipsi de pe mesele de Craciun ale romanilor si, ca de fiecare data, gospodinele se vor intrece in retete care de care mai speciale. PUTEREA va propune sa incercati si reteta celebrului Chef Scarlatescu pentru ca acesta promite un desert pufos si delicios asa cum n-ati mai gatit pana acum.

Pentru cozonacii lui Scarlatescu, aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

1 kg  faina

250 gr zahar

450gr lapte

5 oua

60 gr drojdie

300 gr unt Belgian

500 gr nuca

200 gr rahat

150 gr ciocolata belgiana

30 gr portocala confiata

30 gr coaja de lamaie

Mod de preparare:

1.   Amestecăm drojdia cu 100 ml lapte și trei linguri cu făină și lăsăm compoziția să crească la cald până își dublează volumul.

2.   Laptele se fierbe împreună cu zaharul, apoi se amesteca până se dizolvă.

3.   Gălbenușurile se freaca cu praful de sare.

4.   Punem făina într-un vas și turnăm pe rând, amestecând: gălbenușurile, laptele împreună cu zahărul topit și untul, portocala confiata. Frământăm bine până obținem un aluat omogen, consistent și elastic.

5.   Compoziţia astfel obţinută se lasă la dospit circa o oră.

6.   Luam apoi o bucată de aluat, o intindem bine, punem peste crema de nuci cu ciocolata belgiana, rahat si stafide si o rulam. Rulada obţinută o secţionam în două pe lungimea sa şi cele două părţi astfel obţinute le împletim şi le ungem cu ou.

7.   Se pun apoi într-o formă tapetată în prealabil cu unt şi făină si le lasăm la dospit aproximativ doua ore.

8.   Când aluatul a crescut dam tava la cuptor pentru circa 45 de minute - 1 oră la 160 grade.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-12-11

TAGURI: cozonac, craciun, reteta, chef scarlatescu





Comenteaza pe facebook




Comenteaza pe site


Random image



Ultimele stiri






Apa Nova