2019-03-22 14:45


RINOPLATIA: care sunt cele mai cerute MODIFICĂRI ale nasului

 |  14:00
RINOPLATIA: care sunt cele mai cerute MODIFICĂRI ale nasului

Fie ca este vorba despre o problema de ordin medical, precum deviatia de sept, care afecteaza respiratia sau una de ordin estetic, rinoplastia este o interventie chirurgicala de importanta majora. "Cocoasa", lungimea sau dimensiunea narilor sunt principalele probleme pentru care este solicitata rinoplastia, multe dintre persoanele care se prezinta la medicul estician avand pretentia de a avea nasul precum al celebritatilor pe care le admira. Un lucru total gresit, spun medicii, pentru ca forma nasului trebuie adaptata fizionomiei fiecaruia, iar aceasta este unica.

“Cele mai multe corectii, din punct de vedere estetic, asupra nasului se adreseaza cocoasei, varfului nasului  sau lungimii si latimii acestuia. Desigur, interventia de rinoplastie se adreseaza toate structurilor nazale si este necesar ca chirurgul estetician sa fie capabil sa recunoasca micile detalii care fac diferenta in rinoplastie.Din punctul meu de vedere fata trebuie evaluat ca un tot, iar interventia de rinoplastie trebuie efectuata astfel in cat nasul sa fie in armonie si cu restul fetei”, spune Oltjon Cobani, Medic specialist în chirurgie plastică, estetică și microchirurgie reconstructivă.

Din punct de vedere estetic, rinoplastia poate fi efectuata, cand exista nemultumiri legate de cocoasa sau varf, dar din punct de vedere medical, un  nas trebuie operat atunci cand este compromisa functia acestuia. Cele mai frecvente sunt deviatia de sept,  hipertrofia de cornete nazale inferioare.

„In timpul unei rinoplastii estetice se poate efectua si cura chirurgicala a deviatiei de sept. Sa nu uitam ca intai un nas trebuie sa fie functional si dupa aceea estetic.  Ce este important este ca fiecare pacient sa inteleaga interventia si sa fie pregatit psihologic pentru o astfel de operatie. Acest lucru este valabil pentru orice interventie chirurgicala. In cazul rinoplastiei pot spune ca recuperarea este destul de rapida si pacientii sunt, in mod obisnuit, multumiti de rezultat”, adauga Oltjon Cobani, potrivit thetrends.ro.

„Asteptarile nerealiste si indicatiile prost puse pot duce la nemultumirea pacientilor. Desigur ca se pot efectua si rinoplastii secundare, dar mentionez ca acestea sunt mai dificile pentru pacient si pentru chirurg si nu intotdeauna pot duce la rezultatele asteptate”, mai spune medicul.

Riscurile acestei interventii sunt aceleasi ca in orice interventie chirurgicala, dar cel mai mare risc este acela ca pacientul sa nu fie multumi, deci o evaluare corecta a formei nasului urmat de o interventie care sa incadreze nasul armonios cu celelate structuri ale fetei este importanta.

„Recomand rinoplastia la persoanele care sunt complexate de aspectul nasului lor si vor sa faca o schimbare in acest sens, evaluand in acelasi timp cauzele pentru care acestia apeleaza la acesta interventie. Orice interventie de tip estetic este o alegere strict personala si nu trebuie sa faca subiectul altor asteptari”, conchide spune Oltjon Cobani.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-01-20

TAGURI: rinoplastia, modificari, nas
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...

Media

REȚETE simple pentru sucuri de vară sănătoase și DELICIOASE
BEBELUŞUL care a uimit o lume întreagă
BEBELUŞUL care a uimit o lume întreagă 25 Mai 2017 | (0)
Sfaturi si curiozitati