2019-03-18 16:05


ROZACEEA: care sunt factorii declanșatori și cum poate fi ameliorată

 |  16:08
ROZACEEA: care sunt factorii declanșatori și cum poate fi ameliorată

De-a lungul vieții ne confruntăm cu tot felul de probleme de sănătate. Unele boli trec neobservate de către cei din jur, dar altele sunt ca o ștampilă aplicată pe corp. Rozaceea este una dintre acestea. Nu ai cum să o ascunzi, dar o poți înțelege și poți învăța cum să-ți calmezi pielea.

Rozaceea este o problemă care afectează aproximativ 16 milioane de persoane în SUA şi 45 de milioane în toată lumea. Adesea confundată cu acneea ( şi tratată astfel), rozaceea poate cauza mici pustule roşii, piele uscată şi linii fine. Are perioade de agravare cu simptome care vin şi pleacă.

Este mai frecventă la femei, dar mai severă la bărbaţi. Se poate agrava o dată cu trecerea timpului dacă nu este tratată. Petele inestetice, uscăciunea, roşeaţa şi deformarea pielii asociate cu rozaceea pot afecta uşor calitatea vieţii persoanelor care suferă de această afecţiune, scăzându-le acestora stima de sine. Pe lângă disconfort fizic, persoanele cu rozacee pot suferi de depresii şi anxietate. Din păcate, persoanele care suferă de rozacee cunosc foarte puţine lucruri despre aceasta, asociind roşeaţa şi petele de pe piele cu consumul de alcool. Lucrurile nu stau însă, chiar așa.

Factori declanșatori:

-    Contact direct cu soarele-    Activitate fizică intensă-    Stres-    Vânt-    Menopauză-    Temperaturi foarte scăzute-    Baie cu apă caldă

Alimente ce pot declanșa rozaceea și care trebuie evitate:

-    Diverse condimente-    Cereale integrale-    Brânzeturi vechi-    Băuturi alcooliceCe spune specialistul?

„Evident, esteticiana trebuie să fie atentă la simptomele rozaceei şi să aibă grijă să nu introducă în tratament produse care ar putea agrava problema. Esteticiana ar trebui să folosească numai demachiante delicate care să conţină ingrediente blânde, non iritante, fără particule abrazive. Trebuie evitate produsele iritante ca alcoolul sau parfumurile. Alţi iritanţi pot fi menta sau uleiul de eucalipt. Demachierea trebuie făcută cu degetele sau cu dischete foarte delicate, iar pielea trebuie clătită foarte bine, dar delicat, cu apă călduţă. Excesul de apă poate fi şters apoi cu un prosop moale sau uscat cu un ventilator.”, ne sfătuiește Nicoleta Ion, trainer Repêchage România.

3 sfaturi pentru o piele calmă

1.    Spală-ți fața de 1-2 ori pe zi. Folosește apă călduță: apa prea caldă sau rece poate usca pielea.  Folosește un săpun sau un produs de curățare fără chimicale și parfum. Evită-le pe cele care conțin alcool sau alte substanțe care se pot usca. După finalizare, tamponați-vă fața cu un prosop moale.

„Încearcă detergenții pe bază de sulf sau sulfacetamidă, ingrediente care pot lupta împotriva inflamației. Dacă roșeața este însoțită de coșuri și nu ai piele sensibilă, încearcă produse care conțin peroxid de benzoil.”, adaugă specialistul.

2.    Folosește o cremă hidratantă. După spălarea feței, aplică imediat o cremă sau o loțiune pentru a fixa hidratarea pielii. Poți, de asemenea, să păstrezi crema în frigider și să o aplici pe față atunci când este rece. Produsele reci reduc inflamarea vaselelor de sânge și reduc roșeața. Evită să folosești produse care conțin alcool, căpșuni, mentă, arome, eucalipt și ulei de morcov. Acestea sunt considerate iritante ale pielii și nu fac decât să inflameze pielea. 3.     Folosește gel de aloe vera. Acesta poate ajuta la reducerea inflamației și ameliorarea durerii. Aplică-l pe față de două ori pe zi pentru a reduce roșeața.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-07-19

TAGURI: rozacee, factori, cauze
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


KEN OLUMINDE
19 Iul 2018

Nabídka úvěru Ocean Finance s úrokovou sazbou 3% platí nyní. Ochotný podnik do výdělečné činnosti s vámi také ochotný s vámi jednat v důvěře a důvěře. Mám zájem investovat do lukrativní, vypočítané životaschopné firmy, ať už prostřednictvím partnerství nebo jako finančník v hotovosti, pevné úroky, akcie nebo majetek. Vítám jakýkoli ziskový obchodní plán / návrh. Chcete-li pokračovat v investicích, kontaktujte mě prostřednictvím mého e-mailu: oceanfinance113@gmail.com
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...

Media

REȚETE simple pentru sucuri de vară sănătoase și DELICIOASE
BEBELUŞUL care a uimit o lume întreagă
BEBELUŞUL care a uimit o lume întreagă 25 Mai 2017 | (0)
Sfaturi si curiozitati