2018-10-23 02:54


Sănătatea din UNT. Ce beneficii aduce organismului

 |  19:17
Sănătatea din UNT. Ce beneficii aduce organismului

Evitat de multe ori din cauza conținutului de grăsimi, untul nu reprezintă doar ingredientul mai multor preparate delicioase, ci și aliment sănătos, conform nutriționiștilor.

Iată, conform HealthyFoodHouse.com, cinci motive pentru care ar trebui să consumați unt:

1. Este bogat în vitamine solubile în grăsimi

Untul include numeroase asemenea vitamine, precum vitamina A, E și K2. O dietă echilibrată oferă aportul de vitamine A și E, dar nu și de vitamina K2. Aceasta are un rol important în buna funcționare a organismului, deficiențele putând duce la numeroase boli precum cancer sau osteoporoză.

2. Este bogat în grăsimi saturate sănătoase

Chiar dacă niciodată nu s-a dovedit că grăsimile saturate sunt dăunătoare, studiile pseudo-științifice au încercat să poarte un război împotriva acestora. În realitate, nu există nicio legătură între grăsimi saturate și boli de inimă, ba chiar din contră, acestea ajută la scăderea colesterolului rău LDL.

3. Este bogat în acid linoleic conjugat

Acidul linoleic conjugat are un efect puternic asupra metabolismului și este vândut sub formă de supliment alimentar, indicat persoanelor care vor să slăbească. Untul, în special cel produs din lapte de la animalele hrănite natural, reprezintă o sursă importantă de acid linoleic conjugat.

4. Diminuează riscul de obezitate

Suntem sfătuiți să consumăm produse low-fat, pentru a obține calciul de care avem nevoie, evitând grăsimile „rele” și caloriile inutile. Totuși, în ciuda conținutului mare de calorii, consumul de lactate bogate în grăsimi nu este asociat cu obezitatea.

Studiile au demonstrat că aceste produse reduc riscul bolilor metabolice și de obezitate.

5. Gustul

Nu mai e nevoie de nicio prezentare. Untul este pur și simplu delicios, savurați-l!


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-08

TAGURI: unt, sanatate, obezitate, grasimi, vitamine unt
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...