2018-10-20 03:04


Sfaturi de la specialist pentru un ten frumos.Cum tratăm acneea pe timp de vară

 |  09:01
Sfaturi de la specialist pentru un ten frumos.Cum tratăm acneea pe timp de vară

Ne dorim un ten frumos, fără imperfecţiuni, dar uneori lucrurile se complică şi ajungem să ne confruntăm cu tot felul de probleme estetice. Indiferent de vârstă, acneea îşi poate face apariţia, iar atunci chipul nostru are de suferit. În special, vara este sezonul în care suntem mai predispuşi la astfel de probleme. Mai ales cei care au un ten cu tendinţă acneică vor avea mult mai mult de tras dacă nu ţin cont de anumite aspecte şi dacă se expun la soare fără a folosi produse adecvate de protecţie.

„În sezonul cald, pielea noastră se adaptează la schimbările de temperatură, umiditate şi la nivelul crescut de radiaţii ultraviolete. Tenul acneic suferă în special. Transpiraţia excesivă şi obiceiuri ca manipularea feţei, folosirea de produse pentru păr pe bază de ulei, purtarea unui breton des nu fac decât să agraveze problemele în timpul verii”, a explicat medicul specialist dermatolog Cristina Medeleanu pentru ziarul PUTEREA. În sezonul fierbinte, trebuie să avem o hidratare corespunzătoare şi o alimentaţie pe măsură, astfel încât să eliminăm din start riscul apariţiei acestei afecţiuni.

„Hidratarea corespunzătoare şi protecţia faţă de actiunea radiaţiilor ultraviolete sunt cheia pentru un ten sănătos în timpul verii şi pe termen lung. Consumaţi mese bogate în fructe şi legume cât mai variat colorate. Consumaţi minimum 2 litri de apă pe zi. În plus, cei ce suferă de acnee sau au un ten cu tendinţă acneică trebuie să evite consumul de dulciuri concentrate, alimente de tip fast-food, lapte dulce şi brânzeturi grase”, ne-a sfătuit specialistul.

Atenţie sporită pentru cei care au un ten cu tendinţă acneică, căci vara problemele lor se pot agrava. Din dorinţa de avea o piele cât mai tuciurie, obişnuim să petrecem ore bune la plajă, iar prin asta nu facem decât să intensificăm această afecţiune.

„Soarele este cel mai important factor de agresiune zilnică în ceea ce priveşte pielea noastra. Deşi în ultimele decade tendinţele în modă promovează bronzul, trebuie să ştim că soarele este un factor de agresiune asupra pielii şi că bronzul nu reprezintă decât o reacţie normală de apărare a pielii împotriva radiaţiilor ultraviolete. Soarele este responsabil atât pentru iniţierea procesului de fotoîmbatrânire, cât şi în apariţia nevilor melanocitari (aluniţelor), dar şi a melanomului şi a altor cancere cutanate.”

Soarele, aliat sau duşman pentru pielea noastră?

Deşi, în prima fază, am putea fi induşi în eroare şi am crede că de fapt soarele a avut un efect benefic asupra pielii noastre, ulterior, consecinţele vor fi cu totul altele.

„Soarele are iniţial un efect antiinflamator şi usucă tenul, astfel pare să ajute celor cu un ten mai gras. Dar apoi secreţia sebacee se intensifică printr-un mecanism de rebound. Frecvent după câteva săptămâni de la întoarcerea din vacanţă pot apărea puseuri de acnee la cei predispuşi. În plus, cei care au leziuni active, inflamate, vor avea şanse crescute de cicatrice hiper sau hipopigmentate odată cu expunerea la soare. „Pentru tenul acneic crema de fotoprotecţie este foarte importantă. Există creme de fotoprotecţie concepute special pentru acest tip de ten. O puteţi încadra uşor în rutina zilnică de îngrijire”, ne-a mai spus dermatologul Cristina Medeleanu.  

Protecţia solară implică:

•       Evitarea expunerii la soare în intervalul orar 10.00 – 16.00 când cantitatea de RUV este maximă.

•       Îmbrăcăminte de protecţie.

•       Utilizarea cremelor de fotoprotecţie SPF 30 sau mai mult cu minim o jumătate de ora înaintea expunerii şi apoi din două în două ore sau după baie sau transpiraţie abundentă.

•       Utilizarea cremelor de fotoprotecţie când vă aflaţi la altitudini mari, latitudini ecuatoriale.

•       Aplicarea zilnică a cremelor de fotoprotecţie pentru indivizi cu risc crescut de cancer cutanat.

•       Atentie la suprafeţe care reflectă razele soarelui.

•       Evitarea solarului.

•       Evitarea expunerii la soare a copiilor sub 6 luni, protecţie solară la cei peste 6 luni.

•       Educarea copiilor despre protecţia solară.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-08-09

TAGURI: acnee, vara, dermatolog
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANDREEA
05 Dec 2017

Pentru acnee eu folosesc un supliment din plante ce se numeste derminax. Il folosesc deja de 2 saptamani.
Random imageUltimele stiri


loading...