2019-03-22 11:00


SFATURI importante despre îngrijirea și coafarea părului creț

 |  01:46
SFATURI importante despre îngrijirea și coafarea părului creț

Se stie ca toate femeile care au parul cret viseaza la cel drept, iar acestea din urma le invidiaza pe primele si fac tot posibilul sa-l onduleze. Parul cret nu este foarte usor de coafat, insa avantajul este ca arata intotdeauna bine, se ingrasa mai greu si nu necesita spalari frecvente, o corvoada pentru femeile care au parul drept.

Un păr creț, frumos are nevoie să fie mai întâi acceptat, iubit și mai ales îngrijit. Fii prietenă cu părul tău! Îngrijește-l! Nu îl neglija! Pentru că un păr creț, care este uscat și degradat, este dificil de aranjat și de purtat. Specialistul Ovidiu Cristea îți oferă câteva sfaturi pentru ca tu să bucuri de un păr creț cu aspect sănătos, îngrijit și frumos.

Primul pas: o vizită la coafor

Ai părul creț? Cum îl tunzi și cum îl aranjezi?

Părul creț este mai special, de unde concluzia clară: are nevoie de o rutină de frumusețe personalizată. Când alegi să-ți tunzi părul, trebuie să ții cont că există coafuri speciale pentru acest tip de păr.

În acest caz, accentul se pune pe forme îndrăznețe. De ce? Deoarece, acestea sunt cele care scot în evidență punctul forte al părului creț: volumul generos. Și ar trebui să fii mândră de această calitate a părului tău.

Tunde-l regulat!

Știi deja: părul creț crește diferit de cel drept. Uneori mai greu sau mai puțin vizibil. Dacă vrei să stimulezi creșterea acestui tip de păr, atunci ar trebui să îl tunzi un cm,  la interval de 2-3 luni. Vârfurile sunt primele care se degradează, de aceea, ai grijă să le tunzi regulat. Astfel, părul nu se va mai despica sau încurca atât de repede și ușor. În plus, vei putea să-ți aranjezi părul mult mai ușor, deoarece după ce este tuns, acesta va fi mult mai disciplinat.

Nu îl fila!

Pentru a evita aspectul „frizzy”, un păr creț nu trebuie filat decât în cazuri excepționale.

Un look mereu cool!

            Părul creț se împacă bine cu coafurile de ocazie și este foarte apreciat de către hairstyliști. Împletiturile arată splendid pe un păr creț, permițând obținerea unui volum și a unei texturi senzaționale.

De altfel, un păr creț nu necesită mari aranjamente, atunci când timpul nu permite. Este suficientă aplicarea unei spume de păr, a unei creme pentru bucle sau a unui ulei, pentru ca buclele să capete o formă ordonată și un luciu care să le pună în valoare.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-05-22

TAGURI: par cret, coafare, ingrijire
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...

Media

REȚETE simple pentru sucuri de vară sănătoase și DELICIOASE
BEBELUŞUL care a uimit o lume întreagă
BEBELUŞUL care a uimit o lume întreagă 25 Mai 2017 | (0)
Sfaturi si curiozitati