2019-01-24 06:39


STUDIU alarmant: poluarea din mediul înconjurător determină BOLI GRAVE

 |  11:58
STUDIU alarmant: poluarea din mediul înconjurător determină BOLI GRAVE

Un studiu realizat recent a confirmat faptul ca poluarea mediului inconjurator poate provoca aparitia unor afectiuni grave, cum ar fi cancerul, boala Alzheimer si tulburarile cardiovasculare.

e langa faptul ca reziduurile au un impact devastator asupra mediului inconjurator si ca pot duce la boli incurabile, acestea constituie si o risipa enorma de resurse.

Potrivit statisticilor citate de Agerpres, un roman din mediul urban genereaza aproximativ 345kg de deseuri menajere pe an, in timp ce o persoana din mediul rural produce anual aproape 95kg. Cu toate astea, cu adevarat nocive sunt cele numite deseuri industriale, adica resturile obtinute in urma unui proces tehnologic de orice natura, indiferent ca este vorba despre productia hartiei, a alimentelor sau chiar a tutunului.

Mai mult decat atat, deseurile industriale sunt printre cele mai raspandite, pe fiecare continent producandu-se, an de an, milioane de tone de astfel de reziduuri. Exista o multime de categorii in care putem clasa deseurile, insa una dintre cele mai prejudicioase pentru mediu este cea formata din deseuri periculoase, adica cele explozibile, inflamabile, toxice, infectioase etc.

Tinand cont de aceste date, este clar faptul ca gestionarea deseurilor trebuie realizata intr-un mod care sa reduca efectele negative asupra mediului inconjurator si, implicit, asupra sanatatii oamenilor. In acest sens, firma Green Global isi ofera serviciile atat pentru gestionarea gunoaielor menajere, cat si pentru colectarea deseurilor industriale si a celor periculoase. Colectarea se realizeaza cu ajutorul unor metode de transport ce au o constructie speciala, astfel incat populatia si mediul inconjurator sa nu fie afectate.

Un prim pas pe care il putem face pentru a diminua poluarea si pentru a trai intr-un mediu curat si sanatos este acela de a recicla. Fie ca vorbim despre produse din plastic, sticla si hartie, fie ca ne referim la substante toxice, este important de retinut faptul ca atat colectarea, cat si reciclarea trebuie realizate de catre o firma autorizata, care cunoaste normele acestor demersuri.

Asadar, pentru diminuarea poluarii si, in acelasi timp, pentru prevenirea bolilor incurabile sunt necesare activitatile de colectare si reciclare a deseurilor. Toate etapele acestor procese au importanta lor, iar neglijarea acestor aspecte poate aduce prejudicii semnificative sanatatii noastre.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-07-06

TAGURI: poluare, studiu, boli grave, alzheimer, boli cardiovasculare
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...