2019-02-21 07:56


STUDIU: copiii activi nu vor fi adulți depresivi

 |  12:48
STUDIU: copiii activi nu vor fi adulți depresivi

Cercetătorii norvegieni au demonstrat, in urma unui studiu realizat recent, că subiecții care avuseseră o activitate fizică moderată și viguroasă la vârste de 6 — 8 ani aveau un risc mai mic de a dezvolta simptome de tulburări depresive mai târziu.

"Rezultatele noastre indică faptul că o activitate fizică mai mare în cazul copiilor poate preveni depresia", a declarat dr. Tonje Zahl, din cadrul Universității de Științe și Tehnologie din Trondheim, Norvegia.

În cadrul acestui studiu au fost analizate informații de la 795 de copii cu vârsta de 6 ani, 699 cu vârsta de 8 ani și 702 cu vârsta de 10 ani. Copiii au purtat timp de o săptămână accelerometre, dispozitive care măsoară mișcările și pe care cei mici le-au dat jos numai când făceau baie. Acestea au indicat că la vârsta de 6 ani, copiii au o activitate moderată și viguroasă circa 1,19 ore pe zi, iar perioada zilnică sedentară este de numai 8,58 ore. La vârsta de 8 ani, timpul activ observat a fost de 1,18 ore pe zi, în medie, cu o perioadă sedentară de 9,22 ore. La vârsta de 10 ani, timpul activ a scăzut până la 1,09 ore, cu o perioadă sedentară de 9,94 ore.

Deși numeroase studii au demonstrat efectele benefice ale activității fizice pentru îmbunătățirea stării psihice a adulților și pentru combaterea depresiei în cazul acestora, puține lucruri se cunosc în prezent despre modul în care viața activă poate influența sănătatea mentală în cazul copiilor mici, citeaza Agerpres.

De multe ori, depresia și alte tulburări de sănătate mentală își fac simțită prezența abia în perioada de adolescență sau în prima parte a vieții adulte.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-01-13

TAGURI: copii activi, depresie
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...

Media

REȚETE simple pentru sucuri de vară sănătoase și DELICIOASE
BEBELUŞUL care a uimit o lume întreagă
BEBELUŞUL care a uimit o lume întreagă 25 Mai 2017 | (0)
Sfaturi si curiozitati