2018-10-15 20:13


Studiu danez: antibioticele provoacă o boală gravă

 |  19:02
Studiu danez: antibioticele provoacă o boală gravă

Chiar dacă salvează milioane de vieţi luptând împotriva celor mai grave boli şi infecţii, antibioticele nu se consumă fără riscuri.

Un studiu recent arată că antibioticele măresc considerabil riscul instalării diabetului de tip 2, mai ales dacă acestea se iau după ureche, informează Medical Daily.

"În cercetarea noastra am observat că oamenii cu diabet de tip 2 au luat semnificativ mai multe antibiotice în cei 15 ani de dinainte de diagnostic comparativ cu ceialalti", a explicat autorul studiului, dr. Kristian Hallundbæk Mikkelsen, din cadrul Spitalului Gentofte, din Hellerup, Danemarca.

In decurs de 12 ani, din 2000 pana in 2012, echipa de cercetatori a monitorizat peste 170.000 de oameni diagnosticati cu diabet, comparand dosarele lor medicale cu cele ale altor 1,3 milioane de de oameni, fara acest diagnostic. Concluzia a fost clară: cu cât mai multe antibiotice au fost administrate, cu atât a fost mai mare si riscul de boala, aceasta instalandu-se in cele din urma.

În martie, o cercetare similară din Marea Britanie a arătat că expunerea repetată la antibiotice, inclusiv la penicilina, măreşte considerabil riscul de diabet.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-08-30

TAGURI: studiu, antibiotice, diabet
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...