2019-03-26 18:45


STUDIU. Dependenţa de Facebook = Dependenţa de droguri = Dependenţa de pariuri

 |  09:20
STUDIU. Dependenţa de Facebook = Dependenţa de droguri = Dependenţa de pariuri
Florentin Dincă

Cercetătorii norvegieni au realizat de curând un studiu în cadrul căruia au testat 20 de adolescenţi pentru a afla care este atitudinea lor faţă de platforma de socializare Facebook. Rezultatului experimentului ne confirmă din păcate temerile legate de cât de mult a afectat “drogul” Facebook vieţile tinerilor din ziua de astăzi.

Subiecţii au fost chestionaţi în privinţa problemelor legate de sănătate, cum ar fi anxietatea, violenţa sau frica. În cadrul experimentului, idivizilor le-au fost prezentate mai multe imagini, pe care trebuiau să le asocieze cu anumite stări, prin apăsarea unui buton. În tot acest timp, cercetătorii au monitorizat activitatea cerebrală a acestora.

Studenţii care au apăsat butonul în momentul în care au văzut imagini asociate cu site-ul Facebook au fost tot aceia care au obţinut rezultate foarte mari în cadrul testelor de dependenţă faţă de platforma de socializare, potrivit Mediafax. Astfel, oamenii de ştiinţă nordici au ajuns la concluzia că "dependenţa faţă de tehnologia Facebook are aceleaşi efecte asupra creierului nostru, ca şi dependenţa faţă de substanţele halucinogene sau pariurile".


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-02-22

TAGURI: facebook, drog, pariuri, studiu, dependenta
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...

Media

REȚETE simple pentru sucuri de vară sănătoase și DELICIOASE
BEBELUŞUL care a uimit o lume întreagă
BEBELUŞUL care a uimit o lume întreagă 25 Mai 2017 | (0)
Sfaturi si curiozitati