2019-02-23 01:13


Tablou valoros de RENOIR, furat cu sacoşa de cumpărături

 |  14:33
Tablou valoros de RENOIR, furat cu sacoşa de cumpărături

Lucrarea "Golfe, mer, falaises Vertes", de Pierre-Auguste Renoir, a dispărut de la casa de licitaţii Dorotheum din Viena, unde era expusă, iar poliţia urmăreşte trei suspecţi care au fost văzuţi fugind din clădire transportând o pungă de cumpărături mare, cu marca unui magazin de pantofi.

Tabloul fusese estimat de specialişti la suma de 160.000 de euro.

"Cei trei suspecţi au părăsit locul faptei folosind trei ieşiri diferite şi apoi au dispărut", a transmis poliţia din Viena într-o declaraţie oficială.

Autorităţile au făcut publice imaginile surprinse de camerele de supraveghere luni dimineaţă, cu menţiunea că hoţii erau, "evident, profesionişti", arată Reuters, citat de Mediafax.

Pictorul impresionist Pierre-Auguste Renoir a trăit între anii 1841 şi 1919, fiind unul dintre cei mai prolifici creatori ai curentului artistic. Este celebru mai ales pentru portrete şi scene în aer liber care surprind viaţa modernă.

În 1990, lucrarea sa "Bal du moulin de la Galette" a fost vândută la licitaţie pentru 78 de milioane de dolari. O licitaţie pentru tabloul său "Paysage Bords de Seine" a fost anulată în 2012, după ce s-a dovedit că pictura era furată de la Muzeul de Artă din Baltimore, SUA, de unde dispăruse în 1951.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-11-30

TAGURI: Golfe, mer, falaises Vertes, tablou renoir, furat, casa de licitaţii Dorotheum, Viena
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...

Media

REȚETE simple pentru sucuri de vară sănătoase și DELICIOASE
BEBELUŞUL care a uimit o lume întreagă
BEBELUŞUL care a uimit o lume întreagă 25 Mai 2017 | (0)
Sfaturi si curiozitati