2018-12-19 17:56


Teoria din „Codul lui Da Vinci” ar putea fi adevărată. A fost descoperit papirusul care poate schimba istoria creştinismului

 |  17:42
Teoria din „Codul lui Da Vinci” ar putea fi adevărată. A fost descoperit papirusul care poate schimba istoria creştinismului

Un manuscris descoperit de o profesoară de la Universitatea Harvard conține referiri la Iisus și soția sa, Maria. Papirusul nu ar face decât să confirme teoria cărţii „Codul lui Da Vinci” conform căreia pictorul ar fi ilustrat-o în Cina cea de Taină, la masă, în dreapta lui Iisus, chiar pe Maria Magdalena, soţia sa.

Misterul legat de papirusul  descoperit de către Karen King în anul 2012 este aproape de a fi dezlegat. Documentul denumit ”Evanghelia soției lui Iisus” este extrem de controversat, însă el sugerează că, în timpuri străvechi, unii oameni au crezut că Iisus Hristos a avut o soție, iar aceasta era Maria Magdalena, potrivit Yahoo News.

O analiză a papirusului, care a fost publicată anul trecut în revista Harvard Theological Review, arată că el ar data din urmă cu 1.200 de ani. Aceste cercetări au determinat-o pe Karen King să spună că papirusul ar fi autentic. Însă, alți oameni de știință nu sunt de acord cu aceasta afirmație, ei susținând că documentul ar fi un fals.

”Acum, când discuțiile și analizele sunt în curs, cred că este important să rămânem deschiși în privința autenticității papirusului și a interpretării acestuia”, a afirmat Karen King.

În prezent, Universitatea Columbia din Statele Unite efectuează noi analize ale cernelii utilizate la scrierea vechiului papirus. Primele teste realizate anul trecut au arătat că această cerneală ar proveni din antichitate.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-08-27

TAGURI: codul lui da vinci, papirus, Iisus, Maria Magdalena, crestinism
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...