2018-12-15 23:23


Toyota pregăteşte maşina robotizată

 |  17:48
Toyota pregăteşte maşina robotizată

Gigantul japonez anunţă o investiţie de un miliard de dolari în viitorii 5 ani pentru cercetări de robotica si inteligenta artificiala care sa ii permita sa dezvolte o masina complet autonoma.

Cercetarile vor fi utilizate in proiectul de a crea masina fara sofer, dar, pana atunci, inginerii se vor concentra si pe tehnologii noi, menite sa creasca siguranta pasagerilor in timpul unei calatorii, asa cum ar fi un sistem autonom de franare al masinii, scrie business24.ro

"Sunt o multime de oameni care privesc masina autonoma ca pe un ţel final. Se va intampla, cu siguranta, in viitor. Pana atunci insa, trebuie sa incepem sa salvam vieti imediat", a afirmat John Hanson, un purtator de cuvant al companiei nipone.

Grupul auto japonez intentioneaza sa reduca timpul de asteptare pana la producerea primului automobil autonom prin adaugarea pe masinile produse acum a unor noi tehnologii automate testate in laborator.

"Acest model de lucru speram sa reduca distanta dintre cercetarea pura si dezvoltarea unor produse noi", a explicat Hanson.

Google testeza deja de mai multe luni un prototip de masina autonoma, iar numele mari din industria auto au deschis centre de inovatie in zona in speranta gasirii unei retete pentru acest proiect.

Cu toate acestea, expertii cred ca acest vis nu se va indeplini pentru cativa ani buni de acum incolo.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-07

TAGURI: toyota, masina autonoma, robotizat,
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...