2017-11-25 00:24


Trucuri după Sărbători: cum scăpăm repede de grăsimile acumulate

 |  10:40
Trucuri după Sărbători: cum scăpăm repede de grăsimile acumulate

Cu siguranță mulți dintre noi și-au spus după mesele de Crăciun și de Revelion că își simt stomacul de zece ori mai greu și că le e teamă de cântar. Mesele copioase pregătite zile în șir, momentele delicioase alături de familie nu trec fără a lăsa urme asupra siluetei sau a ficatului nostru.

E timpul pentru o cură de detoxifiere de 7-10 zile care să ne ajute la îmbunătățirea digestiei, refacerea hepatică și chiar la pierderea de câteva kilograme, scrie Reporterntv.ro.

Iată câteva reguli simple demne de urmat după Sărbători:

- renunțați la orice fel de mâncare fast-food, patiserie, dulciuri, făină albă, zahăr;

- consumați zilnic suc proaspăt preparat de pătrunjel, țelină, sfeclă roșie, morcov (150-200 ml)

- preparați-vă o supă/ciorbă de legume, acrită cu zeamă de varză sau borș -mâncați salate asortate și colorate: roșii cherry, ardei gras (roșu, portocaliu, verde), salată verde, castraveți, varză albă/roșie; adăugați ulei presat rece din semințe cânepă

- asezonati mâncărurile gătite cu multe condimente aromatice, care îmbunătățesc digestia și combat balonarile, grație uleiurilor volatile pe care le conțin -ghimbir, mărar, pătrunjel, rozmarin, mentă, șofran, cimbru, busuioc, salvie, coriandru, fenicul, chimen; aceleași condimente le puteți consumă și sub formă de infuzie (1-2 căni/după masă); ghimbirul poate fi consumat și sub formă de capsule, ceai sau rădăcină rasă, deoarece ușurează digestia și absoarbe gazele intestinale.

- consumați crucifere: conopidă, broccoli, varză bruxelles (fierte puțin la abur)

- consumați zilnic 1 iaurt/sana/chefir/ natural, eventual cu ½ linguriță de scorțișoară pudra (ajută le reglarea valorilor colesterolului sanguin și glicemiei) -consumați alge.

Este bine ca această alimentație naturală și sănătoasă să fie combinată cu administrarea de:

- consumați în fiecare zi ceai alb, sau ceai verde, sau oolong, sau pu-erh; aprox 2-3 căni/zi, cu adaos de zeamă de lămâie (și eventual 1 linguriță de miere); puteți asocia și ceai soc, ceai păpădie, ceai urzică, anghinare, coadă-calului, coada-șoricelului, musețel, nalbă mare, sunătoare, lavandă (2 căni/zi)

- apa plată (de preferat călduță) și lămâie (băută dimineață pe stomacul gol și seara înainte de culcare)

- suc de orz verde, cu putere detoxifiantă, antioxidantă și regeneratoare foarte puternică

- suc de aloe vera, care îmbunătățește digestia și ajută la detoxifierea digestivă

- suplimentele cu Spirulină și Chlorella sunt deosebit de benefice, ajută la eliminarea toxinelor acumulate, reglează metabolismul, sunt o sursă de aminoacizi, minerale, vitamine, fibre, clorofilă, cu efect regenerant la nivel celular și protector împotriva radicalilor liberi.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-05

TAGURI: masa sarbatori, dieta, detoxifiere, cura



Comenteaza pe facebook




Comenteaza pe site


Random image



Ultimele stiri






Apa Nova