2019-05-20 01:49


TRUCURI și SFATURI pentru masa perfectă de Crăciun

 |  19:43
TRUCURI și SFATURI pentru masa perfectă de Crăciun

Fie că ai invitați în ziua de Crăciun sau veți fi în jurul mesei doar cei din familie, ziua de 25 Decembrie e cu siguranță marcată de tradiționala masă de Crăciun care, pentru orice gospodină, trebuie să fie perfectă cu mai mult sau mai puțin efort. Am adunat pentru tine câteva trucuri și sfaturi pe scurt care să îți facă munca mai ușoară.

Dacă ai invitați, îți recomandăm să afli gusturile lor şi să găteşti preparate diverse, astfel încât toată lumea să fie mulţumită şi încântată. Dacă afli ce preferinţe culinare au invitaţii tăi vei preîntâmpina accidentele şi alergiile la anumite alimente sau ingrediente.

Ce băuturi servim

Alegerea băuturilor este esenţială! Un vin roşu de calitate este de bază, dar nu este suficient pentru o masă festivă! Dacă vrei să impresionezi, cumpără o gamă largă de băuturi, de la vin roşu sau alb, până la băuturi spirtoase sau non-alcoolice. Dacă te pricepi să combini şi să pregăteşti cocktail-uri sau smoothie-uri gustoase şi colorate, vei da lovitura!

Aperitiv uşor şi elegant

De Crăciun se prepară cunoscutele reţete tradiţionale, dar ce te faci cu invitaţii mai pretenţioşi? La aperitive poţi oferi diverse preparate mai sofisficate cu brânzeturi, care vor fi gata într-o clipită şi vor avea efectul dorit. Poţi folosi rondele dintr-un caşcaval produs din lapte de înaltă calitate, pe care îl poţi combina sau diverse fructe şi legume: struguri, bucăţi de mere, ardei capia, conopidă şi brocoli.      

Bucăţile de caşcaval se pot tăia în forme de inimioare, peste care s-au presărat diverse ingrediente:nucă mărunţită, alune de pădure sau fistic.

Nu uita de decorul mesei

Asigură-te că ospăţul de Crăciun va avea un aspect impecabil, de la faţa de masă bine călcată, tacâmuri aranjate ca la carte, şerveţele cu tematică de Crăciun, decoraţiuni. Optează pentru o faţă de masă albă sau imprimată cu simboluri reprezentative, alege decoraţiuni cu lumânări, crenguţe de brad, figurine sau chiar globuri. Invitaţii tăi vor aprecia atenţia pentru detalii şi vor fi cu siguranţă impresionaţi!

De asemenea, trebuie să îţi organizezi foarte bine timpul şi să fii atent/ă să termini pregătirile mesei festive cu cel puţin jumătate de oră înainte de sosirea invitaţilor.

Sursa: One.ro


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-12-22

TAGURI: trucuri, sfaturi, masa de craciun, vin, decoratiuni craciun
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


STARBAG

Media

REȚETE simple pentru sucuri de vară sănătoase și DELICIOASE
BEBELUŞUL care a uimit o lume întreagă
BEBELUŞUL care a uimit o lume întreagă 25 Mai 2017 | (0)
Sfaturi si curiozitati