2018-10-22 17:19


Tu știi ce mănânci? Cum sunt ”COAPTE” artifical roșiile din România

 |  18:09
Tu știi ce mănânci? Cum sunt ”COAPTE” artifical roșiile din România

A venit primăvara și a început sezonul salatelor. Numai că ingredientul principal al salatelor sunt roşiile, iar cele aflate acum în vânzare au o mică problemă: sunt "coapte" artificial. Nu este normal, dar este justificat din punct de vedere comercial. Roșiile sunt crescute cu ajutorul tehnologiei avansate ori sunt stropite cu substanțe nutritive într-un sistem calculat de computer, ca să crească mai repede.

Clienţii preferă legumele cu aspect impecabil. Roșiile sunt crescute cu ajutorul tehnologiei avansate ori stropite cu substanțe nutritive într-un sistem calculat de computer, așa încât să crească mai repede, transmite TVR.

Cercetătorii spun că, de multe ori, roșiile ajung verzi în magazin. Devin roșii după ce se introduce în apă o substanță care le dă culoarea frumoasa. Mai sunt și alte metode.

Această coacere forțată e indusă de anumite aspecte de marketing. Tot mai mulți producători sunt nevoiți să folosească aceste produse biostimulative.

Cele mai gustoase tomate rămân cele lăsate să acumuleze și să sintetizeze partea de zaharuri din lumina naturală a soarelui. Până să le gustăm, mai avem de așteptat.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-04-19

TAGURI: rosii, coapte, substante chimice
loading...





Comenteaza pe facebook




Comenteaza pe site


Random image



Ultimele stiri






loading...