2019-03-23 08:51


Uimitor: cum să slăbim mâncând pe întuneric

 |  23:15
Uimitor: cum să slăbim mâncând pe întuneric

Cercetătorii nu încetează să ne uimească. Când nu putem vedea, organismul consumă exact cât are nevoie, fără a fi influenţat de alţi factori pe care simpla vizualizare a mâncării îi aduce în joc, inclusiv ideea inoculată de mici - de a termina tot ce este în farfurie.

Cercetătoriii de la Universitatea Konstanz susțin sus și tare că, dacă mânânci pe întuneric sau legată la ochi, ai putea slăbi mai uşor.

Există şi o explicaţie ştiinţifică care susţine această observaţie a cercetătorilor germani: pe întuneric, neputând vedea mâncarea înainte de a o consuma, sărim peste etapa în care se produce salivarea şi apariţia sucurilor gastrice în urma contactului vizual cu mâncarea (ceea ce îngreunează procesul de digestie al alimentelor), scrie Csid.ro.

Astfel, cercetătorii consideră că în momentul în care nu poţi vedea mâncarea îi permiţi organismului să fie ghidat de propriile nevoi în timp real, fără a fi influenţat de experienţe din trecut cu acelaşi timp de alimente. Cei care au putut vedea îngheţata au fost ghidaţi şi de senzaţia de saţietate pe care au experimentat-o în trecut şi au optat pentru porţii mai mari.

Coordonatorul studiului doctor Britta Renner este de părere că: "Privarea vizuală a cauzat o disociere pronunţată între consumul real şi cel perceput. Aceast studiu ar putea oferi informaţii care ar putea duce la schimbarea comportamentul alimentar. Aceste rezultate ar putea indica faptul că privarea de informaţie vizuală oferă organismului şansa de a estima senzaţia de saţietate a alimentelor în funcţie de nevoile din acel moment fără a apela la asocierea cu experienţe anteriore."


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-02-28

TAGURI: mancat pe intuneric, dieta, cercetatori
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


GEORGETA
01 Mar 2016

atunci de ce nevazatorii sunt si ei grasi
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...

Media

REȚETE simple pentru sucuri de vară sănătoase și DELICIOASE
BEBELUŞUL care a uimit o lume întreagă
BEBELUŞUL care a uimit o lume întreagă 25 Mai 2017 | (0)
Sfaturi si curiozitati