2018-10-16 16:16


Varza murată, miracol pentru sănătatea noastră

 |  13:05
Varza murată, miracol pentru sănătatea noastră

O consumăm mai ales în perioada rece când tradiționalele butoaie se umplu pentru a ne asigura bine meritatele sărmăluțe. Puțini știu, însă, că varza murată nu e doar delicioasă, dar și foarte sănătoasă: e considerată un adevărat depozit de medicamente și leac pentru nenumărate boli.

Conţinutul bogat de substanţe nutritive din zeamă de varză murată revitalizează organismul şi-l tonifică. Varză murată este bogată în vitamina C, mai bogată chiar decât varză crudă, vitamina antioxidantă care ajută la fortifierea sistemului imunitar al organismului, transmite Antena 1.

Varză murată este singurul aliment ade natură vegetală în care se găseşte vitamina B12 din belşug dar şi minerale precum magneziu, acid folic, potasiu, fier, iod. Vitamina B12 încetinește procesul de îmbătrânire, protejează sistemul nervos şi împiedică pierderile de memorie.

În compoziţia de la zeamă de varză se regăsesc o parte din vitaminele şi antioxidanţii prezenţi în varză proaspătă, dar şi microelemente, săruri minerale, fermenţi şi enzime apărute datorită procesului de fermentaţie.

Astfel, varză murată dar şi zeamă de varză conţin vitamina U, vitamina anti-ulceroasă, care se distruge prin fierbere, de aceea varză murată şi zeamă se recomandă în tratarea bolilor ulceroase. Pentru că stimulează arderea grăsimilor şi normalizează apetitul, varză şi zeamă de varză murată se recomandă, crudă, şi în curele de slăbire.

Moarea reglează şi stabilizează tensiunea. Persoanelor hipotensive li se recomandă zilnic, un pahar de moare de varză. Câteva pahare de moare pe zi, mai multe zile la rând, ajută la normalizarea digestiei, dar şi la prevenirea constipaţiei în caz că te confrunţi cu aşa ceva.

Deşi nu este prea plăcută la vedere şi nici gustul nu e foarte atrăgător, consumată regulat, zeamă de varză are efect detoxificat asupra organismului, ajutând la eliminarea toxinelor.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-12-27

TAGURI: varza murata, vitamine, miracole, boli, medicamente
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...