2019-05-20 22:42


10 milioane de euro din bugetul PRIMĂRIEI Capitalei pentru REABILITAREA a 123 de imobile cu RISC SEISMIC

 |  12:21
10 milioane de euro din bugetul PRIMĂRIEI Capitalei pentru REABILITAREA a 123 de imobile cu RISC SEISMIC

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, anunță că a alocat 10 milioane de euro din bugetul pe anul 2018 pentru consolidarea a 23 de clădiri din Bucureşti. Alte 100 de clădiri aflate în diferite stadii de degradare urmează să fie consolidate în primăvara acestui an.

Pentru asta au fost înfiinţate Administraţia Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic (AMCCRS) şi Compania Municipală Consolidări (CMC). În Bucureşti există 171 de clădiri încadrate în clasa I de risc seismic, care prezintă pericol public.

"Accelerarea programului de consolidări realizat de Municipalitate reprezintă o prioritate clară pentru actuala administraţie. Pentru că până acum în Primăria Capitalei nu existau decât opt persoane care se ocupau de acest program şi pentru că în 27 de ani autorităţile locale au reabilitat doar 20 de clădiri, am luat decizia de înfiinţare de urgenţă a două entităţi noi, formate din specialişti în domeniu, care să ofere soluţii reale la această problemă. Astfel, de anul trecut am înfiinţat două entităţi clare, care, cu 263 de angajaţi, desfăşoară numai acţiuni dedicate acestui domeniu. Mai mult decât atât, am alocat nu mai puţin de 10 milioane de euro în bugetul de anul acesta astfel încât să putem reabilita şi consolida cât mai multe clădiri. De acum putem afirmă că am restartat acest program, pentru că, în mai puţin de un an, s-au demarat procedurile de consolidare pentru 23 de clădiri, dintre care multe sunt monument istoric. Tot în primăvară această urmează să demarăm şi un alt program prin care se vor pune în siguranţă alte 100 de clădiri aflate în diverse stadii de degradare", anunţă edilul Capitalei printr-un comunicat de presă.

Primarul anunţă că cei 10 milioane de euro alocaţi consolidărilor vor fi utilizaţi pentru continuarea lucrărilor la imobilele aflate în execuţie, pentru lucrările la alte 29 de imobile care vor intră în execuţie în perioadă următoare, dar şi pentru proiectele tehnice pentru alte 29 de clădiri şi expertizarea altor 24. Aceeaşi sursă  spune că, în prezent, cinci clădiri se află în execuţie: imobilele din str. Blănari nr.2, nr.6, nr.8 şi nr.10  -imobile monument istoric, cuprinse în lista imobilelor expertizate tehnic încadrate în clasă I de risc seismic pericol public, construite în anul 1870. Un alt imobil la care au început lucrările este cel de două etaje plus mansardă, din str. Franceză nr.30

De asemenea, în urma unei Hotărâri a Consiliului, Primăria anunţă că a preluat alte trei clădiri pentru a le consolida: un imobil de 5 etaje din str. Biserica Enei nr. 14-s-au întocmit documentaţiile în vederea emiterii autorizaţiei de construire şi se efectuează toate demersurile, împreună cu Serviciul Spaţiul Locativ din Primăria Capitalei, pentru a mută proprietarii în locuinţele de necesitate situate în Piaţă Naţiunilor Unite; un imobil de 4 etaje din str. Spătarului nr. 36 s-au întocmit documentaţiile în vederea emiterii autorizaţiei de construire şi se efectuează toate demersurile, împreună cu Serviciul Spaţiul Locativ din Primăria Capitalei, pentru a mută proprietarii în locuinţele de necesitate situate în Piaţă Naţiunilor Unite; un imobil de 6 etaje din str. Ştirbei Vodă nr. 20 este în stadiul de reactualizare a proiectului, prin Compania Trustul de Clădiri Metropolitane (care are că obiect de activitate şi proiectarea).

Totodată, alte 15 imobile aflate în proprietatea PMB au trecut în administrarea AMCCS în vederea punerii în siguranţă şi consolidării, opt dintre acestea intră la jumătatea lunii martie în lucrări, iar două, conform expertizei tehnice, pentru siguranţă cetăţenilor, vor fi demolate, acestea nefiind monument istoric.   

De asemenea, toţi proprietarii sau locatarii clădirilor încadrate în clasă I risc seismic au fost notificaţi de către AMCCRS, cu privire la obligaţia ce le revine, conform Ordonanţei 90-1994, urmând că până în aprilie 2018 să fie notificaţi şi proprietarii clădirilor expertizate şi încadrate în clasă a II-a de risc seismic.

Primăria generală anunţă că persoanele fizice proprietari ai locuinţelor multietajate încadrate prin în clasa I de risc seismic, la care venitul lunar pe familie este sub trei salarii minime brute pe economie nu vor mai trebui să ramburseze 50% din valoarea preţului pentru execuţia lucrărilor de intervenţie, cu anumite condiţii.

Conform expertizelor tehnice, în Bucureşti există 171 de clădiri încadrate în clasa I de risc seismic, care prezintă pericol public.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-03-04

TAGURI: milioane euro, buget primarie, rebilitare, imobile, degradare
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
03 Mar 2018

Cat timp mai suporta bucurestenii gaitza astasa isi bata joc de banul public si sa stea toata ziua la tv in haznaua 3 si closetul lui ghita fugaru unde se zgaiesc gunoaiele societatii romanesti ?
LEVST.
03 Mar 2018

"reabilitari", este doar o vorba, este mai scump sa reabilitezi (daca chiar se face la modul professional) decat da darami si sa construiesti, in acest program ar trebui puse doar cladirile istorice si/sau cu arhitectura valoroasa, restul trebuie dat cu buldozerul si reconstruite (chiar la fel, ca arhitectura) , insa pe noi tehnologii si cu mult otel si de calitate, in componenta...
LILIAN NIKKY
24 Mar 2018

Numele meu este lilian N. Aceasta este o zi plină de bucurie a vieții mele, din cauza ajutorului pe care Dr. Saguru mi-a oferit-o ajutându-mă să-mi recuperez fostul soț cu magia și dragostea lui. am fost căsătorit timp de 6 ani și a fost atât de teribil pentru că soțul meu mă înșela într-adevăr și căuta un divorț, dar când am întâlnit e-mailul Dr.saguru pe internet despre modul în care a ajutat atât de mulți oameni să-și primească ex și ajută la stabilirea relației. și face ca oamenii să fie fericiți în relația lor. i-am explicat situatia mea si apoi caut ajutor, dar spre cea mai mare surpriza mea mi-a spus ca ma va ajuta cu cazul meu si aici sarbator acum pentru ca sotul meu sa schimbat complet pentru totdeauna. El vrea mereu să fie lângă mine și nu poate face nimic fără prezența mea. Mă bucur foarte mult de căsnicia mea, o mare sărbătoare. Voi continua sa depun marturie pe internet pentru ca Dr.saguru este cu adevarat o adevarata vrajitoare. VĂ RUGĂM SĂ VĂ RUGĂM AJUTAȚI DOCTOR SAGURU ACUM ACUM VIAȚI EMAIL: drsagurusolutions@gmail.com sau +2349037545183 El este singurul răspuns la problema dvs. și vă face să vă simțiți fericiți în relația voastră. 1 LOVE SPELL 2 CÂȘTIGĂȚI BACK EX 3 FRUCTE DE FEMEI 4 PROMOȚIE SPELL 5 SPELL DE PROTECȚIE 6 SPELL BUSINESS 7 SPELL GOOD JOB 8 LOTTERY SPELL și SPELL CASE.
Random imageUltimele stiri


STARBAG