2017-01-21 08:29

SOCIAL


10 milioane franci elveţieni pentru medicii români

 |  12:37
10 milioane franci elveţieni pentru medicii români

Ministerul Sănătăţii va beneficia începând de astăzi si până în data de 6 decembrie 2019, de o finanţare nerambursabilă în valoare de 10 milioane franci elveţieni. Banii sunt alocaţi pentru dezvoltarea unor programe de pregătire a personalului medical (medici şi asistenţi medicali) din toate unităţile sanitare, în specialităţile urgenţă, terapie intensivă pediatrică şi neonatală, precum şi medicină primară.

Această finanţare se acordă în cadrul "Programului de Cooperare "Elveţiano-Român" (SRCP) aprobat prin Acordul Cadru încheiat între Consiliul Federal Elveţian şi Guvernul României pentru implementarea Programului de Cooperare Elveţiano-Român pentru reducerea disparităţilor economico-sociale în cadrul Uniunii Europene extinse, semnat la 7 septembrie 2010.

Programul de pregătire al medicilor de familie va urmări înfiinţarea unor noi centre multifuncţionale, iar în cadrul celui care vizează serviciile de  urgenţă va fi inclusă şi colaborarea cu serviciul aerian de salvare elveţian Finanţarea acordată va fi administrată în Elveţia şi în România şi este considerată contribuţie elveţiană în favoarea României. Co-finanţarea de 15% se va furniza de către Ministerul Sănătăţii.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-03-01

TAGURI: Ministerul-Sanatatii, Elvetia, Romania, Uniunea-Europeana, Guverul-Romaniei, medici, urgenta, parteneriat, franciComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image