2017-01-21 04:06

SOCIAL


124.000 de euro pentru cai şi călăreţi

 |  21:00
124.000 de euro pentru cai şi călăreţi

Cetăţenii care au fost amendaţi de poliţiştii călare ai Poliţiei Locale cer Primăriei Generale să le restituie banii, a declarat ieri prefectul Capitalei, Mihai Cristian Atănăsoaei. Potrivit acestuia, Poliţia Română a declanşat deja o anchetă pentru a stabili dacă angajarea unei firme private de către PMB pentru efectuarea acţiunilor Poliţiei Locale este legală. Consiliul General a hotărât în şedinţa de ieri să înfiinţeze propria comisie de anchetă care să verifice dacă situaţia la Poliţia Locală Călare este legală.

„Din câte ştiu eu, nu este permis ca angajaţii unei firme private să poarte însemnele statului sau ale Primăriei Capitalei. Ne putem trezi cu situaţii în care cetăţenii amendaţi de aceşti agenţi să solicite ca primăria să le returneze banii. Uniformele purtate de angajaţii firmei private erau aceleaşi cu ale Poliţiei Locale”, a declarat Atănăsoaei.

Licitaţie conform legii

Directorul Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti, Ion Ţincu, susţine că angajarea firmei particulare a fost realizată în condiţii perfect legale. „A fost întocmit un caiet de sarcini, a fost organizată licitaţie, au fost efectuate toate procedurile legale. Aceşti angajaţi ai firmei de pază aveau dreptul să acorde amenzi deoarece au fost împuterniciţi de directorul general al Poliţiei Locale. Am un acord al primarului general prin care mi-a fost dat dreptul să înfiinţez acest serviciu de poliţie”, a declarat Ţincu.

Directorul Poliţiei Locale spune că varianta angajării unei firme private care să asigure serviciul de pază călare este mai avantajoasă din punct de vedere economic. În momentul de faţă, PMB plăteşte 124.000 de euro pe an pentru firmele particulare care asigură poliţiştii călare. De asemenea, şi caii au fost închiriaţi de la aceeaşi firmă. „Angajaţii acestei firme nu au salarii mai mari de 2.400 de lei. Ei sunt foşti agenţi ai poliţiei comunitare. Munca pe care o depun este foarte mare, pot ajunge să aibă probleme cu coloana. Bine că sunt asiguraţi, costurile de asigurare fiind suportate în întregime de firma particulară”, a mai spus Ţincu. Potrivit acestuia, serviciul actual mai poate funcţiona până la 31 decembrie, fiind un proiect-pilot. Directorul Poliţiei Locale speră însă să-l convingă pe primarul general să-şi dea acordul pentru permanentizarea acestui contract.

Preşedintele CGMB, Călin Murg, a declarat pentru ziarul „Puterea“ că PMB ar fi putut oricând să angajeze propriii agenţi de Poliţie Locală Călare. „Nu ar însemna  practic nimic pentru bugetul primăriei să angajezi 24 de oameni care să asigure acest serviciu. Primăria a aruncat bani pe atâtea investiţii, în mod sigur îşi permitea să cumpere câţiva cai. Dar astfel banii nu ar mai fi ajuns acolo unde trebuia”, a spus Murg.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-03-13

TAGURI: politie – locala, ancheta, contract, primarie, CGMB, comisie, politie- calareComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image