2018-12-17 12:49


13 trenuri, ANULATE de CFR Călători din cauza temperaturilor extrem de scăzute

 |  10:52
13 trenuri, ANULATE de CFR Călători din cauza temperaturilor extrem de scăzute

CFR Călători a informat, vineri, că 13 trenuri au fost anulate în această perioadă din cauza temperaturilor extrem de scăzute. Sursa citată a mai menţionat că traficul feroviar se desfășoară, în continuare, în condiții de iarnă, iar unele trenuri mai înregistrează întârzieri atât la sosire, cât și la plecare.

"Din cele peste 1.200 de trenuri ale CFR Călători, au fost anulate (...) aproximativ 1% din numărul total. Traficul de pasageri este preluat, în măsura posibilităților, de celelalte trenuri rămase în grafice. Anulările sunt necesare pe fondul temperaturilor extrem de scăzute, și au loc în special pentru trenurile formate din automotoare Desiro (Săgeata Albastră), care sunt mai expuse problemelor tehnice de funcționare. Pe secția Medgidia — Tulcea Oraș trenurile în circulație sunt remorcate în continuare cu locomotive diesel electrice, iar pe secția Slobozia Veche — Urziceni, trenurile sunt remorcate cu locomotive diesel electrice și locomotive diesel hidraulice", a precizat CFR Călători, într-un comunicat de presă.

Trenurile anulate sunt: Galați — București Nord (R 11072), Tulcea Oraș — Medgidia (R 8652), București — Urziceni (R 7031), Alexandria — Zimnicea (R 9375), Zimnicea — Roșiori Nord (R 9372), Urziceni — București Nord (R 7034), Titu — Târgoviște (IR 1883), Golești — Parc Krețulescu (IR 1873), Târgoviște — Titu (IR 1886), Parc Krețulescu — Golești (IR 1874), Golești — Parc Krețulescu (IR 1875), Pitești — București Nord (IR 1790) și București Nord — Galați (R 11071).

Sursa citată a precizat că „în toate unitățile CFR Călători (revizii, depouri etc) se intervine constant pentru asigurarea condițiilor necesare desfășurării în siguranță a călătoriei cu trenul. Sunt pregătite locomotive diesel de rezervă, echipele de intervenție sunt suplimentate, iar garniturile de tren sunt verificate înainte de plecarea în cursă”.

"În situația apariției unor defecțiuni la instalația electrică/de încălzire, pe fondul temperaturilor foarte scăzute, personalul de tren redistribuie călătorii, în măsura posibilităților, în alte vagoane și li se acorda asistența necesară", se arată în comunicatul CFR Călători.

Pasagerii pot obține informații legate de situația circulației trenurilor la numerele de telefon de la stațiile CFR care sunt publicate pe www.cfrcalatori.ro. Informații în timp real despre situația circulației trenurilor sunt disponibile pe site-ul companiei de Infrastructură www.cfr.ro.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-22
Citeste si:
CFR Călători: Şapte trenuri, ANULATE din cauza temperaturilor extrem de scăzute

TAGURI: 13, tren, anuleaza, cfr, calatori, temperaturi, extrem, scazut
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


INSTITUTIILE STATULUI , DORM ?
23 Ian 2016

Iosif Szentes, actualul director general al CFR Calatori si-a facut datoria catre operatorii privati , a tesut un nou mers al trenurilor, care a intrat in vigoare din 13 decembrie 2015, prin care efectiv se devalizeaza incet, incet, compania CFR Calatori doar ca sa faca jocurile operatorilor privati. In noul mers al trenurilor tesut de Szentes , zeci de trenuri regio ale CFR Calatori (adica personale) destinate in special navetistilor, pensionarilor, elevilor si studentilor au fost transformate in trenuri interregio. In schimb, trenurile operatorilor privati au fost incluse in noul mers cu 5-10 sau 15 minute inaintea trenurilor operate de CFR Calatori ca sa-i fure calatorii de la compania de stat. Mai mult, prin transformarea trenurilor regio in interregio, pretul calatoriei s-a dublat sau chiar mai mult, dar durata de deplasare este aceeasi. Si fostul ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu, şi fostul manager privat al CFR Călători, Valentin Dorobanţu, au fost preocupaţi să umfle conturile „băieţilor deştepţi” de la calea ferată prin subvenţii foarte mari, în timp ce compensaţiile pentru CFR Călători erau tot mai modeste în raport cu numărul călătorilor. Astfel, prin H.G. nr. 78/2013, pentru aprobarea actelor adiţionale nr. 1 pe anul 2013 la contractele de servicii publice în transportul feroviar de călători pentru perioada 2012-2015, Fenechiu a pecetluit opera de punere pe butuci a CFR Călători . Dar fostul manager privat Valentin Dorobanţu, susţinut tacit de fost director al Direcţiei Feroviare din Ministerul Transporturilor, Claudiu Dumitrescu, au acceptat ca pe mai multe rute rentabile operate de CFR Călători să fie introduse mai multe trenuri ale operatorilor privaţi. S-au introdus ilegal mai multe perechi de trenuri personale (regio), la anumite ore de vârf, în aşa fel încât să fure călătorii companiei de stat ca sa nu mai vorbim de tarifele practicate de operatorii privati care de cele mai m
Random imageUltimele stiri


loading...