2019-02-16 06:02


UPDATE. 20 de subiecte, posibil formulate greşit

 |  16:37
UPDATE. 20 de subiecte, posibil formulate greşit

UPDATE, ora 16.47: Examenul de admitere de la una dintre cele mai prestigioase facultăţi de medicină din ţară, Facultatea „Carol Davila” din Bucureşti, examen care a avut loc în urmă cu două zile, este pe punctul de fi anulat. Cel puţin la asta s-au gândit astăzi toţi cei care l-au determinat pe oficialul român al Guvernului României să fie prezent acolo.

În urmă cu puţin timp, preţ de aproximativ 2 ore, ministrul delegat pentru învăţîmânt superior, Mihnea Costoiu, a ţinut piept mulţimii adunate în amfiteatrul facultăţii din de Medicină - un grup de zeci de tineri însoţiţi de părinţi, care au contestat un examen foarte greu şi care din capul locului a avut câteva mari hibe. Tinerii acuză comisia de examinare că le-au fost date subiecte greşite în grila de examen, fapt pentru care acum cer să le fie prezentate numărul întrebărilor eronate din grilă.

„Nu s-a mai întâmplat aşa ceva de zeci de ani încoce, deşi au fost nişte mari probleme şi prin 2004 la examenul de admitere”, ne-a declarat una dintre candidatele respinse, care a leşinat în ziua anunţării rezultatelor contestate. Anul acesta concurenţa la Universitatea de Medicină şi Farmacie Carol Davila din Bucureşti a fost cea mai mare de după 1989, potrivit rectorulului instituţiei de învăţământ superior, Ioanel Sinescu. 4.541 de candidaţi s-au înscris pentru a susţine examenele de admitere la această universitate, iar cea mai mare concurenţă s-a înregistrat la Facultatea de Medicină Dentară - 9,7 candidaţi pentru unul dintre cele 131 de locuri fară taxă.

La Facultatea de Medicină au fost 5,2 candidati pe cele 432 de locuri. La Facultatea de Asistente şi Moaşe au fost 3,8 candidaţi pe loc şi la Farmacie - 3,14. Media pe universitate a fost de 5,48 candidaţi pe un loc. Costoiu le-a promis tinerilor care au fost declaraţi respinşi că va încerca să resolve problema alături de conducerea universităţii, care la acest moment s-a întrunit pentru a verifica toate procedurile de lucru şi a corecta erorile de care se face responsabilă.  

Mai multe posibile subiecte formulate greşit la examenul de admitere de la Medicină Bucureşti. Candidaţii negociază cu comisia UMF şi cu ministrul Mihnea Costoiu.

Ieri, Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) “Carol Davila” Bucureşti, recunoştea că au existat două subicete greşite la examenul de admitere, candidaţilor fiindu-le acordate automat două puncte în plus pentru această eraoer. Astăzi însă, ar fi fost depistate mai multe erori. Dininformaţiile noastre, 20 la număr.

Acest lucru a stârnit nemulţumirea candidaţilor de la admitere şi a părinţilor acestora.

Aproximativ 200 de candidaţi de la examenul de admitere la facultatea de medicină sunt în prezent în amfiteatrul instituţiei de învăţământ superior, unde discută cu comisia tehnică a universităţii, precum şi cu ministrul delegat pentru Învatamant Superior şi Cercetare, Mihnea Costoiu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-28

TAGURI: admietere, medicina, erori, scandal, subiecte, costoiu, umf, Davila, universitate, studenti
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CUCU
26 Iul 2013

Informatiile voastre ("20 erori") au ce sursa ? parintii nemultumiti ?
Random imageUltimele stiriSTARBAG
loading...