2019-01-23 07:44


22 de copii din Constanța, diagnosticați cu meningită virală

 |  18:58
22 de copii din Constanța, diagnosticați cu meningită virală

Numărul copiilor din județul Constanța diagnosticați cu meningită virală a ajuns la 22, iar reprezentanții Direcției de Sănătate Publică declară că nu este vorba despre forme grave.

Potrivit DSP Constanța, până marți inclusiv au fost diagnosticate 22 de cazuri de meningită virală, fiind afectate în principal grupele de vârstă din zona preșcolari și școlari mici, respectiv 4 ani, 5 - 9 ani și 10 - 14 ani, dar nu este vorba despre cazuri grave.

"În șase dintre colectivitățile de copii din orașul Constanța au fost înregistrate câte două cazuri”, spun reprezentanții DSP Constanța.

Potrivit acestora, incidența este "peste cea așteptată, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut”.

Conform DSP Constanța, sunt două forme de meningită întâlnite la pacienții diagnosticați, una cu transmitere respiratorie și una digestivă, iar toți cei 22 de copii se află sub observație medicală. Au fost prelevate probe care au fost trimise spre analiză la Institutul Cantacuzino, așteptându-se rezultatele.

Specialiștii DSP Constanța au adăugat că pentru a preveni contaminarea în colectivitate nu sunt necesare măsuri suplimentare, "fiind suficiente măsurile de igienă curente, cu condiția să fie corect aplicate”.

Se recomandă, între altele, triajul clinic zilnic al elevilor, cu trimiterea imediată a celor cu simptomatologie la medicul de familie sau medicul de medicină școlară, aerisirea spațiilor, atât cele destinate cursurilor, cât și cele de tranzit și grupurile sanitare, și curățenia și dezinfecția riguroasă în spațiile de învățământ și la grupurile sanitare.

"Igiena reprezintă un aspect esențial de care trebuie să țină cont copiii, spălându-se cât mai des pe mâini și evitând contactul cu copiii cu semne de boală”, susțin specialiștii DSP.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-10-11

TAGURI: copii, meningita virala, constanta, dsp
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...