2017-01-18 23:01

SOCIAL


4.000 de lei pentru un paznic de liceu

 |  21:00
4.000 de lei pentru un paznic de liceu

Noua conducere a Liceului “Jean Monnetumple conturile unei firme de pază. Imediat după instalarea la conducerea unităţii de învăţământ, noua direcţiune a mărit numărul de paznici şi a înlocuit firma de pază a liceului cu o alta, ce deţine numeroase contracte încheiate cu instituţii conduse de PDL.

În acest moment, la Liceul “Jean Monnet”sunt angajaţi nouă bodyguarzi, câte trei pe tură. Aceştia, pe lângă paznicii angajaţi de unitatea de învăţământ şi plătiţi de Ministerul Educaţiei.

Tot nu este însă suficient pentru noua conducere a liceului. Potrivit surselor din cadrul unităţii de învăţământ, la “Jean Monnet” urmează să fie din nou suplimentat numărul bodyguarzilor angajaţi, cifra ajungând la 15. Pentru un singur bodyguard se plătesc circa 4.000 de lei pe lună. Un calcul simplu arată că pentru paza Liceului “Jean Monnet”, se va plăti circa 60.000 de lei pe lună, bani ce vor intra în conturile firmei de pază Scorseze Security.

Primăria Sectorului 1, care trebuie să plătească paza de la Liceul “Jean Monnet”, spune că nu va suporta suplimentarea numărului de bodyguarzi. “Sunt contracte încheiate cu mai multe firme de pază, de către Direcţia pentru învăţământ din cadrul primăriei, pentru toate unităţile şcolare de pe raza sectorului. Primăria nu va suporta suplimentarea numărului de paznici. Doar conducerea unităţii de învăţământ poate stabili dacă trebuie suplimentat numărul de paznici. Unitatea va suporta costurile, probabil din cotizaţia plătită de părinţi. Preţul plătit de Primăria Sectorului 1 este puţin mai jos decât preţul pieţei”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Sectorului 1, Alexandru Ichim.

Cu cine mai are contracte firma

Culmea coincidenţei, imediat după ce ministrul educaţiei, Daniel Funeriu, a decis ca vechea conducere a Liceului “Jean Monnet” să fie înlocuită, noua direcţiune a încheiat un contract de prestări servicii cu Scorseze Security, firmă ce nu se află la prima “afacere” profitabilă încheiată cu instituţii ale statului. Scorseze deţine un contract în valoare de câteva milioane de euro pentru paza de la metrou, serviciu ce ţine de ministerul Ancăi Boagiu. De asemenea, Scorseze a mai încheiat contracte cu Electrocentrale Bucureşti (ELCEN), furnizorul de energie termică pentru Capitală, şi cu Registrul Auto Român (RAR).

Vechea conducere a Liceului “Jean Monnet”a fost demisă după ce Corpul de control al ministrului educaţiei a depistat că o elevă a fost transferată ilegal la unitatea de învăţământ din Primăverii. Aceeaşi elevă a declanşat un scandal imens, după ce a afirmat că a fost violată de profesorul de sport al liceului. Mai mulţi profesori ai liceului avertizau, la acea vreme, că direcţiunea unităţii şcolare este schimbată din considerente politice.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-03-02

TAGURI: liceu, paza, jean- monnet, conducere, contract, scorsezeComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

OF
19 Ian 2012

Se pare ca e mai bine sa fii paznic si nu profesor .

Adauga un comentariu

Random image